La primera jornada de vacunació transcorre amb "normalitat" i acaba amb "satisfacció general" en la Comunitat

Guardar

vacuna ep
vacuna ep

La primera jornada del procés de vacunació contra la Covid-19 ha transcorregut amb "normalitat" i "amb el ritme previst" en la Comunitat Valenciana. A més, la "satisfacció general" de les persones que han rebut la primera dosi ha sigut la "tònica dominant" d'aquest primer dia, en el qual no s'ha reportat de moment cap efecte secundari entre les persones vacunades. La campanya continuarà aquest dilluns, amb la recepció de 10.000 dosis a la província d'Alacant, 5.000 en la de Castelló i 16.000 en la de València.

Més de 700 persones han rebut aquest diumenge en la Comunitat Valenciana la primera dosi de la vacuna de contra el coronavirus. El procés de vacunació s'ha iniciat a les 09.53 hores amb l'arribada de les vacunes al centre de distribució de València, des d'on han partit en direcció a les set residències lliures de Covid-19 on ha començat la vacunació.

El procés s'ha iniciat en residències d'Alacant, Sant Vicent del Raspeig, Torrent, Rafelbunyol, Benissanó, Almassora i Borriana, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

La primera persona de la Comunitat Valenciana a ser vacunada ha sigut Batiste Martí, de 81 anys, en la residència de Rafelbunyol (València), mentre que en una residència de Sant Vicent del Raspeig (Alacant) el primer vacunat ha sigut Salvador Brotons, de 65 anys, natural de Castalla. A la província de Castelló, la primera persona vacunada en una residència de Borriana ha sigut Benilde Domingo Monferrer, de 86 anys, nascuda a Benafigos.

Passades les tres de la vesprada s'ha donat per conclosa la vacunació en aquesta primera jornada. Igual que la resta de persones que han rebut la primera dosi de la vacuna Pfizer, el dilluns 18 de gener, aproximadament, rebran la segona dosi, amb el que quedaran immunitzades definitivament contra el coronavirus.

Aquest dilluns continuarà el procés amb la recepció de 10.000 dosis a Alacant, 5.000 a Castelló i 16.000 a València, amb la intenció que abans de Reyes estiguen vacunades "almenys" les residències que en aquest moment es troben lliures de Covid-19 per a, a mitjan gener, poder haver administrat la primera dosi a la totalitat de les residències de la Comunitat Valenciana. Al llarg d'aquest primer dia no s'ha reportat de moment cap efecte secundari entre les persones vacunades, ha apuntat la Generalitat.

Els equips de vacunació de la Conselleria de Sanitat han assegurat que entre les persones que han rebut ja aquesta primera dosi de la vacuna "s'ha observat satisfacció general com a tònica dominant", al mateix temps que han destacat que la vacunació s'ha dut a terme "amb total normalitat i amb el ritme previst per a aquesta primera jornada".

Durant el primer trimestre de 2021, en la Comunitat Valenciana, s'administraran més de 377.000 dosis de la vacuna Pfizer, que corresponen, en tractar-se de dues dosis per persona, a més de 188.000 persones vacunades.

Després dels centres residencials, la vacuna començarà a administrar-se al personal sanitari que treballa "en primera línia de la lluita contra la Covid-19", a la resta del personal sanitari i als grans dependents no institucionalitzats.

Arxivat a:

Destacats