La incidència acumulada puja per primera vegada després de 49 dies a la Comunitat Valenciana

Ho fa lleugerament, però pot situar al territori valencià a les portes d'una quarta onada

Guardar

pcr
pcr

La tendència a la baixa dels casos de Covid-19 que la Comunitat Valenciana ha registrat en les dues últimes setmanes s'havia mantingut des del pic de la tercera onada, la qual va alçar fins als més de 72 mil els malalts al territori valencià. Malgrat això, ahir la davallada es va trencar. Els casos actius han registrat una pujada que fa que la situació comence a imitar la de la resta de les regions autònomes de l'Estat espanyol.

El repunt és causa que ahir es registraren 270 nous casos de Covid-19. A més a més, la quantitat de casos diaris va superar a la de les altes als hospitals valencians, 220. Va ser en la jornada d'ahir quan es va registrar la xifra de positius més alta des de fa dotze dies. Eixes xifres, al mateix temps, fan que se supere en més de 100 casos els de la mitjana diària de l'última setmana -150-.

Evolució de la incidènci acumulada des de l'inici de la pandèmia. Font: Conselleria de Sanitat.

Si bé és només un dia en què la tendència ha pujat, eixe augment és important des del punt de vista epidemiològic. Tot apunta que aquest dimecres la Comunitat Valenciana hauria assolit el seu sòl de la tercera onada i que, a partir d'ara, començaria un augment. Un augment més o menys fort, però un augment.

No obstant això, serà necessari esperar unes jornades més per poder fer un balanç de si l'augment suposa una tendència clara o de si és només un suau repunt. De si la Valenciana imitarà en els pròxims dies allò que tem el Ministeri de Sanitat que ja està passant a la resta de comunitats autònomes. En eixe sentit, Carolina Darias, ministra de Sanitat, va mostrar ahir la seua preocupació i assenyalava l'existència de "repunts clars" a deu de les dèsset comunitats espanyoles.

A més, Darias va afirmar que l'ocupació de pacients a les UCI espanyoles està, a hores d'ara, al 20%. Per altra banda, la variant britànica ja suposa el 50% dels casos, una xifra que augmenta fins un 80% a algunes comunitats.

Una indicència que puja a les portes de la Setmana Santa

Tot i això, ahir el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut va descartar modificar les limitacions de cara a Setmana Santa. Per la qual cosa, les mesures per a les festes de Pasqua passaran a estar en mans de les comunitats autònomes. Això sí, serà al marge del que es va acordar el passat 10 de març.

La incidència acumulada de la Comunitat Valenciana, malgrat el suau augment, segueix estant, de bon tros, per davall de la mitjana espanyola: 30,2 casos enfront dels 132 de l'Estat. En la mateixa línia, segueix estant ben per davall d'aquelles  xifres insuportables que es registraven a finals de gener, en què eren 1.459 els casos cada 100 mil habitants.

Arxivat a:

Destacats