La Guàrdia Civil atén "multitud" d'incidències de vehicles que s'havien anat a veure la neu

Guardar

fotonoticia_20210110200357_1920
fotonoticia_20210110200357_1920

Efectius de la Guàrdia Civil han realitzat en les últimes 24 hores "multitud" d'auxilis i suports a conductors de vehicles que han tingut diverses incidències en carreteres i que s'havien dirigit a visitar zones amb neu, especialment de la província de Castelló.

Malgrat les recomanacions per a no visitar aquestes zones o conduir amb vehicles privats per carreteres afectades pel temporal, s'han registrat nombrosos incidents relacionats amb l'arribada de visitants que ha dificultat les labors del personal de carreteres, emergències i guàrdia civil, segons el balanç de les 19.30 hores facilitat per la Delegació del Govern.

Així mateix, en la vesprada d'aquest diumenge ja no roman cap camió retingut en carreteres de la Comunitat Valenciana a causa d'embossaments. La Guàrdia Civil ha procedit a desemborsar durant la primera meitat del dia els camions que romanien retinguts en l'A-23, els últims que quedaven, en combois xicotets.

Patrulles del Subsector han informat periòdicament els camioners dels motius de les restriccions de circulació de vehicles pesants. La decisió es va prendre perquè les carreteres de les províncies limítrofes i Madrid es trobaven en nivell roig de circulació i existia un risc extrem de quedar bloquejats en les carreteres, amb un consegüent perill per als camions per falta d'avituallament i per la dificultat d'actuar les màquines llevaneu sobre la calçada.

A més, l'Institut Armat s'ha vist obligat a desplegar un dispositiu especial per a atendre les incidències que han sorgit pels usuaris que s'han acostat a les zones de neu.

La Guàrdia Civil ha actuat durant tot el dia per a corregir algunes infraccions en matèria de seguretat viària, per estacionaments indeguts o obstaculitzant el trànsit. A primera hora d'aquest diumenge, la Delegació i Guàrdia Civil van acordar tancar totes les vies que s'estimaren oportunes perquè els treballs de recuperació, conservació de carreteres i emergències es desenvoluparen sense incidències.

ACTUACIONS

Aquest diumenge, la Guàrdia Civil de Castelló ha realitzat devolucions de vehicles en el km 40 de la N-232, sentit Vinaròs. Una de les patrulles s'ha establit en l'encreuament de l'N-232 amb la CV-128 (carretera de Catí).

A més, diverses màquines llevaneu van estar sense servei pels vehicles acumulats en la carretera de Sacañet i Teresa. També s'ha tallat la CV-166 (carretera d'accés a localitat de Benassal) per l'afluència massiva de vehicles i persones i una patrulla s'ha dirigit a Ares del Maestrat després que l'Ajuntament sol·licitara col·laboració pel mateix motiu. L'obertura de carreteres s'ha escalonat.

A Alacant, s'ha tancat la CV-800, PK. 18 (Xixona) i 35 (Ibi). En la CV-780, amb nivell roig i tallada des de Xixona, s'han arribat a acumular entre 30 i 40 vehicles als quals se'ls ha obligat a donar la volta. No obstant això, tot el tram d'autovia A-31 es troba en bones condicions i no hi ha restriccions a la circulació.

A València, s'han registrat més de 10 quilòmetres de retencions en l'A-3 (Km. 297 a 315) i la Guàrdia Civil ha tallat el pas per a evitar aglomeracions i mantenir les vies buidades per seguretat.

Els membres de l'àrea de seguretat ciutadana de la Guàrdia Civil de Castelló han assumit tasques de serveis viaris en vies principals de llarg recorregut i labors d'auxili i suport en vies locals a ciutadans xicotetes poblacions, grups vulnerables, granges o persones malaltes. En total, més de 100 patrulles de la Guàrdia Civil, amb 230 agents, han estat operatives en els últims dos dies en la Comunitat.

Així mateix, s'han utilitzat més de 6.000 tones de sal en les vies principals de la Comunitat per la intensitat de les nevades. Entre operaris, vigilants, personal d'informació, de coordinació i els comandaments, unes 150 persones de la demarcació de carreteres treballen en la Comunitat Valenciana per la intensitat del temporal.

A Alacant, la demarcació realitza tractaments preventius per a evitar la formació de plaques de gel. A Castelló, els principals problemes es donen en l'N-232 al voltant de Morella i en l'A-23 en la pujada a Barraques. En aquesta zona treballen tant màquines d'empenyiment com equips preventius.

Destacats