La Generalitat va impulsar 46 accions solidàries en el primer semestre de 2019 a través de Metrovalencia i TRAM d'Alacant

Un total de 200 persones treballadores voluntàries d'FGV van realitzar 406 hores de treball social

Guardar

Acciones solidarias metrovalencia tram
Acciones solidarias metrovalencia tram

La Generalitat va impulsar en el primer semestre de 2019 un total de 46 accions solidàries juntament amb centres educatius, socials i Organitzacions No Governamentals (ONG) en les instal·lacions de Metrovalencia i TRAM d'Alacant, dins de la política de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV). D'aquestes accions socials, dutes a terme a través de la denominada Línia 0, es van beneficiar 36 entitats sense ànim de lucre.

Aquesta activitat, sense cap cost per a FGV, ha sigut possible en gran part gràcies al treball desinteressat de 200 persones emprades de l'empresa pública, que han realitzat 585 hores de treball social, amb l'objectiu d'aconseguir una major sensibilització en la societat valenciana envers els col·lectius més desfavorits.

Aquesta activitat s'ha desenvolupat a través d'accions, mitjançant la instal·lació de 1.420 cartells en trens i tramvies, la celebració de 114 taules informatives, mercaditos solidaris, donacions de sang, exposicions fotogràfiques i tascons de missatges en xarxes socials.

D'aquesta forma, s'ha aconseguit una major sensibilitat en la societat valenciana sobre aspectes de salut, de respecte i integració per a col·lectius amb problemes d'exclusió, dones immigrants, refugiats, joves absentistes i d'ajuda a les persones majors.

Entre les entitats a les quals se'ls ha donat veu en FGV destaquen Creu Roja, ACNUR, Alcohòlics Anònims, Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana, Fundació Vicente Ferrer, Metges sense Fronteres, Metges del Món, Mans Unides, Fundació Fontilles, Associació Aspenger València, Bategant Junts o Fundació Cepaim.

A més, les instal·lacions de Metrovalencia i TRAM d'Alacant s'han obert a la visita de grups per a la integració social o laboral dels seus components, especialment amb Iniciatives Solidàries, encara que també amb diferents instituts, col·legis o centres de menors.

Els treballadors d'FGV han col·laborat les visites a les instal·lacions del metre i tramvia, a més d'organitzar jornades d'integració laboral per a joves en centres d'acolliment i de Formació Professional, on s'han impartit cursets de pràctiques en tallers a 191 joves amb 466 hores formatives.RSC i Línia 0

FGV, com a empresa pública, gestiona la responsabilitat social corporativa, activa i voluntàriament, per al millorament econòmic, ambiental i social. En l'aspecte social, és conscient que la seua activitat està finalment orientada al servei de la Comunitat Valenciana, amb el respecte de la diversitat i promovent la reducció de les desigualtats socials.

Es troben entre els seus Grups d'Interés tant els empleats i empleades com la Comunitat Local, amb els quals realitza multitud d'activitats; així com les ONG, amb les quals FGV està sempre a la seua disposició i en contínua col·laboració, i les Conselleries, en suport de les campanyes de salut pública i acolliment familiar.

Per a això, en 2005, FGV va crear una línia ferroviària contínua que, des d'aqueix esperit, naix i finalitza en la societat, la Línia 0. Aquesta Línia 0 és una iniciativa que, com si el trajecte d'una línia de metro o tramvia es tractara, part de la responsabilitat de l'empresa amb la societat en què s'insereix, i es dirigeix al conjunt de la ciutadania, propiciant un fòrum solidari, capaç de recollir totes les iniciatives que sorgisquen d'aquella per a intentar, en la mesura de les seues possibilitats, facilitar la seua posada en marxa, afavorir la seua circulació i contribuir a la millora de les condicions de vida dels ciutadans.

Per tant, la cessió per part de Metrovalencia i TRAM d'Alacant de les instal·lacions per a la presentació d'aquestes iniciatives s'emmarca dins dels seus objectius solidaris.

Destacats