La Generalitat inverteix més de 14 milions en la reparació d'habitatges socials

Guardar

vivienda_plan_renhata
vivienda_plan_renhata

La Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, a través de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), ha invertit durant la present legislatura un total de 14.127.447 euros en la millora del parc públic de la Generalitat, que ha inclòs la reparació de 671 habitatges socials.

Del total d'habitatges reparats, 453 corresponen a la província de València, on el Consell ha invertit prop de vuit milions d'euros en actuacions de millora. Pel que a la província d'Alacant es refereix, fins al moment s'han rehabilitat 126 habitatges i hi ha hagut una inversió de conservació i millora en el parc públic de 5.087.570 euros. En el cas de la província de Castelló, la inversió ha sigut d'1.078.689 euros i s'han rehabilitat 92 habitatges.

Especial atenció mereixen les actuacions realitzades en el barri de La Coma, a Paterna, on s'han destinat en aquests tres anys prop de 3 milions d'euros per a rehabilitar un total de 138 habitatges.

A més, les obres en aquest lloc han portat amb si la presa de mesures paral·leles de cohesió social com la implantació de criteris socials de contractació. Per a la rehabilitació d'habitatges en La Coma, la Generalitat va establir com a requisit que un 50% dels treballadors contractats haurien de ser parats de llarga durada residents en el mateix barri.

Cal assenyalar que la inclusió de clàusules socials en la contractació pública està cada vegada més estesa i des del Consell es constata que hi ha poblacions marginades que necessiten un suport addicional.

A més de les reparacions dutes a terme a Paterna, també són notables les actuacions de la Conselleria a Borriana, amb 42 habitatges reparats en aquests últims tres anys; i a Torrent i Burjassot, amb 23 en ambdues localitats.

Des d'EVha es continua treballant per a millorar la situació del parc públic d'habitatges i en l'actualitat es treballa en la reparació de 38 pisos i s'estan valorant altres 118 per a determinar les obres necessàries en els mateixos per a convertir-los en llocs dignes.

Facilitar l'accés a un habitatge digne era un dels compromisos adoptats per la Conselleria i aquestes dades demostren eixe esforç. La política d'habitatge és prioritària per al Govern valencià, per aquest motiu s'estiga desenvolupant una nova etapa de dignificació del parc públic a través de nombroses mesures que faciliten l'accés a l'habitatge, principalment a col·lectius en risc d'exclusió social.

Destacats