La Generalitat ha distribuït el 85% de les dosis rebudes i espera vacunar a 40.000 persones la setmana vinent

Guardar

vacuna ep
vacuna ep

El 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, ha informat que la Generalitat ha distribuït o administrat fins al moment el 85% de les dosis de les vacunes de Pfizer rebudes i ha avançat que Sanitat espera vacunar durant la setmana vinent a prop de 40.000 persones.

Així ho ha assegurat el 'president' aquest diumenge després de mantenir una reunió de coordinació del Pla de vacunació contra la Covid-19 amb la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló.

El 'president' ha destacat que la vacunació va "a bona marxa" i ha assenyalat que, durant la setmana vinent, la Comunitat té previst esgotar les dosis disponibles actualment. A més, Sanitat finalitzarà el procés de vacunació en residències i continuarà en els centres de salut i hospitals. "La qüestió fonamental és garantir que les residències i centres de dia estiguen immunitzades al més prompte possible", ha asseverat.

D'altra banda, Puig ha informat de l'aprovació d'un nou protocol que permet augmentar un 20% el potencial de vacunació en obtenir sis vacunes de cada vial, enfront de les cinc actuals.

Finalment, el 'president' ha agraït l'"esforç" dels professionals sanitaris que ja s'han vacunat i ha avançat que la projecció és que la setmana vinent augmente "cada vegada més" el ritme de vacunació.

Arxivat a:

Destacats