La Generalitat gestionarà en un mes les ajudes a empreses i autònoms

La Comunitat Valenciana rebrà, almenys, 650 milions d’euros en ajudes directes per a les empreses i la possibilitat d’accedir a altres 400 en les línies de suport financer

Guardar

Una treballadora tancant un comerç
Una treballadora tancant un comerç

La Generalitat Valenciana preveu gestionar en un termini màxim d'un mes les ajudes destinades a empreses i autònoms per a pal·liar la crisi derivada per la Covid-19. Aquesta va ser una de les principals conclusions que es van extraure de la reunió celebrada la setmana passada entre Ximo Puig, president de la Generalitat, i María Jesús Montero, ministra d'Hisenda.

Durant aquestes pròximes setmanes s'espera que tinga lloc la signatura del conveni que permetrà convocar les ajudes a les empreses aprovades en el Consell de Ministres celebrat el divendres 12 de març, un reial decret llei de mesures urgents per a garantir la solvència de les empreses dotat amb un total d'11.000 milions que inclou un fons de 7.000 milions d'euros en ajudes directes.

650 MILIONS D'EUROS EN AJUDES DIRECTES

El pla d'ajudes aprovat pel Govern d'Espanya fa deu dies suposarà per a la Comunitat Valenciana una injecció que rondarà els 1.000 milions d'euros, dels quals 650 milions d'euros es disposaran en ajudes directes per a les empreses i es tindrà la possibilitat d'accedir a altres 400 en les línies de suport financer.

Sobre aquest tema, el president va traslladar a María Jesús Montero la necessitat que la transmissió de fons siga tan ràpida com siga possible per a poder agilitar el pagament a les empreses.

Ximo Puig també va tractar amb la ministra d'Hisenda la posada en marxa del fons de 13.400 milions d'euros de finançament extraordinari per a les comunitats autònomes per a 2021. Des del Ministeri es té la intenció d'activar-lo de manera immediata i amb els criteris que establisquen la equitat més gran. Es tracta d'una "bona notícia", va afirmar el president, que reflecteix el compromís del Govern amb les comunitats "en aquesta situació tan crítica".

Les comunitats autònomes tindran una certa capacitat normativa per a adequar les ajudes depenent de la necessitat dels seus sectors productius.

NOU PLA D'AJUDES

El reial decret llei de mesures urgents per a garantir la solvència de les empreses dotat amb un total d'11.000 milions, que inclou un fons de 7.000 milions d'euros en ajudes directes, entrava en vigor dissabte passat 13 de març després de la seua publicació en el Boletín Oficial del Estado (BOE).

Aquests 7.000 milions es podran destinar al pagament de despeses fixes, deutes de proveïdors i al pagament a altres creditors financers i no financers, per a evitar que el sobreendeutament empresarial llastre la recuperació, sempre que aquestes obligacions s'hagueren generat entre l'1 de març de 2020 i el 31 de maig de 2021 i procedisquen de contractes anteriors a la data d'entrada en vigor d'aquest reial decret llei, i sempre que la caiguda de la facturació siga d'almenys un 30% respecte a la de 2019.

D'aquest import total, 2.000 milions es destinaran exclusivament a Canàries i Balears, per ser les més colpejades per la pandèmia, i la resta, 5.000 milions, aniran a les altres comunitats i ciutats autònomes.

L'assignació dels fons per a totes les comunitats, excepte Canàries i Balears, es realitzarà seguint els mateixos criteris que els utilitzats per al fons "React EU".

AJUDES D'ENTRE 3.000 I 200.000 EUROS

En concret, els autònoms que tributen en mòduls rebran 3.000 euros i entre 4.000 i 200.000 euros la resta d'autònoms i empreses. Les ajudes, que es podran sol·licitar fins al 31 de desembre de 2021, compensaran, com a màxim, el 40% de la caiguda addicional d'ingressos en el cas de micropimes i autònoms (fins a 10 empleats), i fins a un 20% per a la resta d'empreses.

En el cas dels grups i els empresaris, professionals o entitats el volum d'operacions de les quals en 2020 haja sigut superior a 10 milions d'euros que desenvolupen la seua activitat econòmica en més d'un territori autonòmic o en més d'una ciutat autònoma, podran participar en les convocatòries que es realitzen en tots els territoris en els quals operen.

Entre els sectors que podran accedir a aquestes ajudes destaquen les activitats de la indústria manufacturera relacionades amb el comerç i l'hostaleria; comerç a l'engròs i al detall; sectors auxiliars al transport; manteniment aeronàutic, i activitats relacionades amb la cultura i les activitats esportives. A més, s'inclou el transport per taxi, l'edició de periòdics, les activitats dels gimnasos, la reparació de rellotges i joieria o les activitats de les agències de viatges, l'elaboració de gelats o la fabricació d'explosius.

Arxivat a:

Destacats