La Generalitat comença els treballs de segellat de l'antic abocador de residus urbans de Peníscola

Guardar

Aquesta actuació s'inclou dins del Pla Autonòmic de Segellat i Millora d'antics abocadors que la Generalitat està duent a terme

La Generalitat Valenciana, a través de la conselleria d'Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, ha començat les obres de segellat de l'antic abocador de residus urbans en massa de la localitat de Peníscola.

El secretari autonòmic de Medi ambient, Julià Álvaro, ha explicat que "les actuacions que es van a dur a terme consisteixen, bàsicament, a desenvolupar el segellat tècnic que preveu el RD 1481/2001, d'eliminació de residus mitjançant dipòsit en abocador".

Concretament, es va a procedir a l'estabilització de talusos, la impermeabilització amb capa geològica minera i làmina de polietilè, drenatge de pluvials, així com elaboració d'una adequada xarxa de desgasificación de l'anterior dipòsit i connexió a torxa de cremat.

L'import d'aquesta obra és d'un milió d'euros i ha sigut adjudicada, a través de concurs públic, al grup Ferrovial.

Juliá Álvaro ha manifestat que aquesta nova actuació de segellat i millora mediambiental d'antics abocadors i espais degradats, "s'emmarca en l'ambiciós Pla Autonòmic de Segellats d'Abocadors, que la Generalitat vol dur a terme"

"Aquest Pla, ha continuat Álvaro, que ha sigut denominat 'De Nord a Sud', consisteix en una sèrie de treballs de segellat de 30 abocadors municipals antics, d'una sola vegada. Una actuació mediambiental sense precedents en el nostre territori que ha de suposar una inversió de més de 20 milions d'euros".

Per a l'engegada d'aquest projecte, la Generalitat Valenciana està treballant en col·laboració amb les tres diputacions provincials i ajuntaments afectats, per a definir exactament les ubicacions sobre les quals cal actuar i substanciar, en els casos en els quals no es tinga encara, el projecte de segellat amb la finalitat de millorar la qualitat ambiental d'aquestes ubicacions.

El secretari autonòmic de Medi ambient ha subratllat que entre les instal·lacions més urgents, on la Generalitat ja està treballant, mitjançant el desenvolupament de treballs previs per a determinar tècnicament l'abast dels projectes de segellat, es troben els antics abocadors de Basseta Blanca en Riba-Roja del Turia i el de l'Emmurallada a Oriola".

Álvaro ha recalcat que "es tracta dels grans forats negres, d'una gestió de residus urbans negra per part de l'anterior govern de la Generalitat. El que nosaltres volem és que es complisca la llei, també en aquestes antigues instal·lacions, que fins ara estaven pràcticament oblidades".

"És una situació que ens preocupa molt, doncs es tracta d'espais totalment degradats per l'abandó de residus sense segellat i en el que aquest govern va a posar l'accent principalment, més enllà de xicotetes actuacions puntuals com es feia anteriorment, ha afirmat Julià Álvaro".

Arxivat a:

Destacats