La Generalitat celebra aquest cap de setmana les primeres proves d'oposicions en període de pandèmia per a accedir a ocupacions públiques

Un total de 2.124 aspirants participen en els 15 processos selectius que se celebren durant el cap de setmana

Guardar

Oposicions per al cos de mestres de la Comunitat Valenciana
Oposicions per al cos de mestres de la Comunitat Valenciana

La Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, celebra aquest cap de setmana els primers processos selectius, en període de pandèmia, per a ocupacions en l'Administració.

Els dies 19 i 20 de desembre, les instal·lacions de la Universitat de València, Universitat d'Alacant i Universitat Jaume I acullen les primeres proves d'oposicions per a accedir a ocupacions públiques de l'Administració de la Generalitat des que es declarés la pandèmia provocada per la COVID-19.

Els 2.124 inscrits en els 9 processos selectius que se celebren aspiren a obtenir una plaça del subgrup A1 de l'Administració especial de la Generalitat. A Alacant es duen a terme 3 processos selectius amb 381 participants. A Castelló, es realitzen 3 processos selectius amb 197 participants i a València, són altres 3 processos selectius amb 1.546 participants.

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha destacat que els primers exàmens celebrats durant la pandèmia s'estan desenvolupant "amb normalitat" perquè les mesures sanitàries adoptades per la conselleria "fan que les proves siguen completament segures per als opositors". Bravo ha assenyalat que el pla de contingència elaborat per Funció Pública "permeten que el nostre compromís per a reforçar l'administració valenciana no es detinga malgrat la pandèmia".

Malgrat tots els controls adoptats, Bravo ha aprofitat l'ocasió per a apel·lar a la responsabilitat dels participants, de manera que "si algú detecta qualsevol símptoma compatible amb el virus, decidisca quedar-se a casa". Així mateix, la titular d'Administració Pública ha recordat que "aquells que no puguen acudir a la prova per estar malalts o confinats a conseqüència de la COVID-19 podran realitzar la prova en una altra data, de manera que no es veuran afectats els seus drets de participació".

Bravo ha agraït la labor realitzada pel personal col·laborador pertanyent en la seua majoria a la plantilla de l'Administració, el número de la qual s'ha doblegat respecte a proves anteriors per a assegurar que es respecten els protocols sanitaris i organitzatius elaborats per la Conselleria.

Pla de Contingència enfront de la COVID-19

Amb la finalitat de garantir la seguretat dels aspirants, la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha aprovat un pla de contingència, que ha estat supervisat per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i l'INVASSAT, que estableix mesures preventives enfront de la COVID-19.

Es contemplen les següents mesures:

  • separació d'1'5 metres entre participants
  • ocupació d'aules per sota del 25% del seu aforament complet
  • presa de temperatura en l'accés
  • ventilació d'aules i
  • accés escalonat dels aspirants, que són convocats per torns per a ocupar el seu seient
Les proves s'estan duent a terme en tres torns durant el dissabte al matí i a la tarda, així com el diumenge al matí perquè hi haja menys opositors al mateix temps en les instal·lacions i, d'altra banda, un opositor puga presentar-se a diferents exàmens.

Per a evitar aglomeracions i garantir la suficient fluïdesa en els accessos, els aspirants poden consultar en la pàgina web de la Generalitat (http://www.justicia.gva.es/es/) les instruccions d'accés, l'assignació individualitzada de les aules a cada aspirant, les zones d'accés assignades a cada aula i els plans dels diferents centres on es desenvolupen les proves.

4.900 places en 2021

Aquests són els primers dels 221 processos selectius que es desenvoluparan fins a finals de 2021 i que conformaran el procés més gran de reclutament de capital humà de la història de la Generalitat.

En total, s'oferiran més de 4.900 llocs de treball, que corresponen a l'execució de les ofertes d'ocupació pública de 2017, 2018 i 2019 que representen entorn del 30% de la plantilla de l'administració valenciana. D'aquesta forma, per tant, es reprén l'ambiciós projecte del Consell de reduir la temporalitat i incorporar talent nou en l'administració valenciana.

Destacats