La Diputació presenta el cercador de Finançament Europeu per a entitats locals, PIMES i emprenedors

• La seua implantació permetrà als municipis accedir de manera ràpida i senzilla a les convocatòries europees, segons ha traslladat el diputat Bartolomé Nofuentes a un centenar d'alcaldes, regidors i tècnics

Guardar

bartolome-nofuentes
bartolome-nofuentes

El diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, ha presentat en el MUVIM el Cercador de Finançament Europeu de la Diputació de València, una nova eina tecnològica que permetrà a tots els municipis de la província, així com a pimes i emprenedors, estar informats i accedir de manera fàcil a fons europeus.

“Aquesta nova eina és el resultat del compromís que tenim des de la Diputació per a recolzar a les institucions locals de la província en matèria d'assumptes europeus, no solament per a obtenir fons en aquest moment de restriccions pressupostàries, sinó també per a funcionar com a catalitzador de la innovació, la qualitat administrativa i la generació d'ocupació”, ha explicat el diputat.

Aquesta nova aplicació, que s'emmarca dins del Pla Estratègic de la Delegació de Projectes Europeus liderada per Nofuentes, pretén superar les dificultats d'altres cercadors i pàgines oficials europees, adaptant-se a les capacitats tècniques i humanes de cada entitat. Per a açò, el cercador presentarà informació sobre totes les subvencions europees existents traduïda en les dues llengües oficials de la Comunitat Valenciana.

A més, permetrà a les administracions locals i a la resta d'usuaris filtrar la cerca, indicant en quins àmbits estan interessats, configurant així un llistat personalitzat. “Es tracta d'acostar totes les convocatòries europees per a sol·licitar fons, tant a projectes públics com a privats, però permetent a cada institució planificar el treball i adequar la càrrega a les seues estructures i recursos disponibles”, ha indicat el diputat de Projectes Europeus.

Altres dels avantatges amb les quals compta l'aplicació són el sistema mail d'alertes i informació, un arxiu de cerques, així com accés centralitzat a totes les plataformes de cerques de socis per a consorcis. El cercador també incorpora informació sobre la Unió Europea i les diferents polítiques i fons que les institucions europees posen a la disposició de les entitats locals i la societat europea.

En l'acte, que ha comptat amb l'assistència d'un centenar de representants dels municipis, entre alcaldes, regidors i tècnics, també s'ha donat a conéixer la recentment actualitzada web de la nova Delegació de Projectes Europeus i s'ha facilitat a tots els assistents una “Guia fàcil” per a implantar oficines de projectes europeus en els municipis.

Aquesta guia és la primera d'una sèrie de publicacions divulgatives que, sota el nom EURODIVAL, es posarà a la disposició de les entitats locals per a facilitar el seu treball en la captació i gestió de fons europeus. En aquest sentit, el Pla Estratègic de la Delegació de Projectes Europeus ha sigut guardonat pel Ministeri d'Administració Publica com a exemple d'excel·lència i innovació en l'administració local.

Destacats