La Diputació buida de neu la carretera per a permetre el desallotjament dels 40 xiquets i professors del alberg de Casas del Río

La màquina llevaneu enviada per la Corporació provincial ha realitzat tasques de neteja en la CV-442, i seguidament la Guàrdia Civil ha procedit a desallotjar el complex educatiu de Moragete

Guardar

brigadas-1
brigadas-1

Una màquina llevaneu enviada per la Diputació de València s'ha desplaçat aquest divendres als voltants de la pedania de Cases del Riu, a Requena, per a netejar de neu la CV-442, inclòs l'accés al campus educatiu de Moragete, on havien quedat atrapats en un alberg al voltant de 40 xiquets i professors. Després de la neteja de la via, la Guàrdia Civil ha procedit al desallotjament del refugi, davant les previsions de fortes nevades en tota la zona, en la qual més de 60.000 persones s'han quedat sense subministrament elèctric.

L'Agència Estatal de Meteorologia manté l'alerta taronja per neu a l'interior nord de València i per pluges en tot el litoral de la província. Encara que la xarxa provincial de carreteres, amb 1.800 quilòmetres d'extensió, continua amb un gran nombre de vies tancades o tallades al trànsit, la situació ha millorat lleugerament amb la reobertura de 10 vies: la CV-652 de Moixent a Fontanars dels Alforins; la CV-654 de Fontanars dels Alforins a CV-652; la CV-436 en l'accés a Sant Benito des de la N-330; en la CV-437, en l'accés a Alpera des de la N-330; en la CV-441 de Jarafuel a la CV-440; la CV-444, en l'accés nord a Campo Arcis; la CV-431 de la Portera a Requena; la CV-442, d'accés a Casas del Río des de la N-330; la CV-428 d'accés a Cortes de Pallás; i la CV-429 de Macastre a la Portera.

La demarcació de Villar del Arzobispo continua sent una de les més afectades. En la comarca del Rincón de Ademuz i Los Serranos totes les vies es troben impracticables per l'acumulació de neu, en aquesta última sobretot a partir de Higueruelas. Una altra de les demarcacions més afectades és la d'Utiel-Requena. Romanen tancades al trànsit per neu la CV-391 de Requena al Remedio; la CV-392 d'Utiel a las Nogueras; i la CV-395 de Requena a Villar del Arzobispo. A més estan tallades la CV-465 de Caudete de las Fuentes a Venta del Moro, la CV-455 del Pontón a Riu Cabriel per Venta del Moro i la CV-467 de Fuenterrobles a la CV-474.

En la demarcació de Buñol també hi ha diverses vies tallades: la CV-388 en l'accés oest a Siete Aguas i la CV-425 de Buñol a la N-330. Pel que fa a la demarcació de L'Alcúdia de Crespins les carreteres que romanen tancades al trànsit per neu són la CV-584, d'Enguera a Casas de Benalí; la CV-589 de Moixent a CV-590; la CV-794 de Bocairent a Alcoi; la CV-651 de Moixent a Aielo de Malferit; la CV-657 de Moixent a Beneixama i la CV-665 d'Ontinyent a la CV-651. A més, en la demarcació d'Alzira està tancada per inundació la carretera CV-543 d'accés a Cogullada des d'Alberic.

Quant a la demarcació de Bétera-Serra també hi ha un tram tallat entre Alfara del Patriarca i Vinalesa en l'encreuament amb el barranc del Carraixet, en el punt quilomètric 0.850. Així mateix, cal circular amb especial precaució en les vies en la CV-655 de Fontanars dels Alforins al Pou Clar; en la CV-656 de Fontanar dels Alforins a la A-31; en la CV-446 en l'enllaç de la N-322 amb la N-330 per Los Duques; la CV-470 d'Utiel a Mira; en la CV-435 de Real a Dos Aguas; i en la CV-580 d'Anna a Dos Aguas.

El dispositiu especial de la Corporació provincial inclou una vintena de vehicles, entre ells retroexcavadores i màquines llevaneu, i un equip de 400 persones, incloent efectius de les brigades de Divalterra, uns mitjans que, en paraules del diputat Pablo Seguí, es troben a la disposició dels ajuntaments. Des de l'Àrea de Carreteres s'ha assenyalat que les vies romandran tancades mentre no estiguen practicables o per precaució, i seran obertes “tan prompte com siga possible” i sempre que la situació de fred i neu vaja millorant.

Al costat del Servei de Conservació i Explotació de l'Àrea de Carreteres treballen els brigadistes de Divalterra, que s'encarreguen de prestar ajuda i assistència als veïns i veïnes dels municipis valencians que hagen sigut especialment castigats pel temporal de fred i neu. Aquests efectius es troben en alerta i a la disposició de tots els ajuntaments de la província que reclamen la seua ajuda.

Destacats