La Conselleria formarà a alcaldes, regidors i funcionaris de la Vega Baixa en matèria de transparència i bon govern

Guardar

WhatsApp_Image_2016-09-05_at_12.51.45(1)
WhatsApp_Image_2016-09-05_at_12.51.45(1)

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, s'ha compromés en la Vega Baixa a realitzar una jornada de formació a alcaldes, regidors i funcionaris de la comarca en matèria de transparència i bon govern. Així ho ha traslladat Alcaraz després de la reunió mantinguda amb alcaldes i alcaldesses de la Vega Baixa per a establir actuacions de col·laboració conjunta.

La reunió s'ha desenvolupat en el municipi de Rafal, on l'alcalde, Manuel Pineda, ha sigut l'encarregat de rebre al conseller. El conseller ha valorat l'oportunitat que suposa aquesta trobada amb representació de 17 ajuntaments de la Vega Baixa, incloent-hi els més xicotets i d'estar representats diferents partits polítics.

Per a Alcaraz, "no hi ha dreceres en la transparència; es tracta d'una demanda generalitzada que afecta a tots els sectors de la societat però a la qual cal donar-li contingut, no pot ser un fantasma i fins i tot una arma llancívola, encara que alguns cauen en la temptació d'utilitzar-la com a tal".

El conseller ha explicat que des de la conselleria s'està fent passos "tranquils però segurs". "La Generalitat ha posat en marxa el Portal de Transparència; ha desenvolupat la llei a través de diverses normes jurídiques i ha promogut convenis amb les diputacions de Castelló i València per al suport als municipis més xicotets en el foment de la transparència i el bon govern", ha ressaltat.

Quant a la Diputació d'Alacant, el conseller ha subratllat que "encara no ha sigut possible subscriure un conveni", al que ha afegit: "em sorprén que no s'haja produït la reunió encara, però estic segur que, quan es produïsca, hi haurà punt de trobada de forma ràpida". Així mateix, Alcaraz ha animat als ajuntaments a adherir-se al Codi de Bon Govern i ha convidat a la reflexió sobre els principis de bon govern, així com sobre els compromisos de tipus ètic en el dia a dia de l'activitat municipal "perquè arribe als ciutadans el missatge que els polítics no són tots iguals i que hi ha una ferma voluntat de no caure de nou en la corrupció i el balafiament".

Per la seua banda, l'alcalde de Rafal, Manuel Pineda, ha destacat també la importància d'aquesta reunió comarcal que ha reunit a 17 municipis d'aquesta comarca per a parlar de transparència, participació i bon govern, qüestions que ha qualificat de "fonamentals" perquè "els ciutadans així ho demanden".

Per a Manuel Pineda, "els ajuntaments hem de col·laborar i anar formant-nos en aquestes qüestions perquè la transparència i la participació ciutadana siguen cada vegada majors". Així mateix, ha animat a subscriure el Codi de Bon Govern, "com a instrument que ens donarà aqueix segell de confiança davant els ciutadans".

Arxivat a:

Destacats