La Conselleria de Vivenda adjudica a Villena tres pisos en lloguer social a famílies amb recursos molt limitats

Guardar

La Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha adjudicat a Villena tres vivendes socials del parc públic de la Generalitat a persones amb recursos molt limitats del municipi. Una de les famílies havia perdut sa casa degut a una execució hipotecària.

A continuació, la directora general de l'Entitat d'Infraestructures de la Generalitat (EIGE) , Blanca Marín, ha mantingut una reunió amb l'alcalde de Villena, Francisco Javier Esquembre, i amb el regidor de Benestar Social, Jesús Hernández Francés, per a analitzar la situació del parc públic de vivendes en esta localitat.

La conselleria hi ha invertit en els últims mesos més de 60.000 euros en la reparació de sis vivendes públiques a Villena. Este divendres s'han adjudicat i s'ha fet entrega de les claus de tres d'estes vivendes, mentre que per a les tres restants s'ha obert el procés d'adjudicació, en el que col·laboren els servicis socials municipals.

En la reunió s'ha fet balanç de la situació dels tres grups de vivendes que EIGE disposa en el municipi i s'ha decidit organitzar pròximament una campanya informativa per al desenvolupament d'un Pla de Normalització en estos blocs.

Un pla que també serà coordinat per ambdues administracions i que consistirà a fer un seguiment sobre la situació de les vivendes i de les circumstàncies familiars i socioeconòmiques dels seus residents. A més, s'informarà els adjudicataris sobre les mesures del Consell per a facilitar el pagament de les seues rendes o quotes d'amortització, a través de bonificacions o acords de reconeixement de deute.

Així mateix, també es revisaran les ocupacions il·legals existents en vivendes socials de Villena i s'adoptaran les mesures oportunes. La postura de la conselleria en este tema és rotunda i es tindrà tolerància zero amb les ocupacions il·legals recents.

L'absència d'una política de vivenda de l'anterior Govern valencià fa entendre, encara que no justificar, la gran quantitat d'ocupacions il·legals en les vivendes socials de la Generalitat en tota la Comunitat.

Ara, en activar la política de vivenda, s'ha posat de manifest que la permissivitat en les ocupacions il·legals ocasionen multitud de problemes: impedeixen realitzar les reparacions d'eixes vivendes perquè complisquen amb les condicions mínimes d'habitabilitat; impedeix adjudicar-les a les famílies de la llista d'espera als que els correspondria donada la seua situació socioeconòmica i compleixen la legalitat i, a més, posen en risc a la resta dels veïns, ja que estes ocupacions solen anar acompanyades d'enganxalls al fluid elèctric sense cap tipus de control tècnic."

Destacats