La Comunitat Valenciana va ser la tercera en nombre de morts per ofegament en 2017

Guardar

playa_pinedo
playa_pinedo

La Comunitat Valenciana va registrar durant 2017 un total de 71 morts per ofegament, la qual cosa la situa, per darrere d'Andalusia (76) i Canàries (93) com la tercera autonomia en nombre de decessos per aquesta causa.

Aquests són les dades que s'extrauen d'una anàlisi comparativa realitzada per 'Canàries, 1.500 km de Costa', en el qual es contraposen el nombre de morts en la carretera i per ofegament. A la Comunitat, es van produir més morts en la carretera (100) que per ofegament (71).

Per a la realització de l'estudi comparatiu, la plataforma per a la prevenció d'ofegament ha pres dades de la Direcció general de trànsit (DGT) i de l'Associació Espanyola de Tècnics de salvament Aquàtic i Socorrisme (AETSAS).

Així, solament les Illes Canàries i Cantàbria van registrar durant 2017 més morts per ofegaments que per accidents de trànsit. En concret, en el cas de Canàries va haver-hi un total de 93 morts per símptomes d'ofegament, enfront de 44 per accidents de trànsit. Cantàbria --amb 24 morts en el mar enfront de 13 en carretera-- és l'altra comunitat en la qual va haver-hi més defuncions per accidents aquàtics que de tràfic.

A més, les ciutats autònomes Ceuta i Melilla van registrar una sola víctima per accidents de circulació, per quatre morts en el medi aquàtic.

Per la seua banda, en el conjunt d'Espanya, en 2017 les carreteres es van cobrar la vida d'unes 1.200 persones, mentre que ofegats es van xifrar en 542 persones.

Destacats