La Comunitat Valenciana rebria menys dosi de les que li corresponen per pes poblacional

Cs ha instat el Consell que exigisca a Pedro Sánchez les dosis que ens corresponen per població

Guardar

vacuna
vacuna

La Comunitat Valenciana, de la mateixa manera que ocorre amb el finançament, podria estar rebent menys dosi de la vacuna contra la Covid-19 de les quals li correspondria tenint en compte el seu pes poblacional. De fet, d'acord amb les dades de vacunació a Espanya del Ministeri de Sanitat, la Comunitat Valenciana només hauria rebut poc més del 8% de les dosis, encara que represente el 10,66% de la població espanyola.

Un repartiment desigual que, com mostren les dades, ha provocat diferències en els resultats de vacunació. Així, amb data de 15 de febrer, només l'1,89% dels valencians i valencianes estarien immunitzats, mentre que en altres comunitats autònomes, com Astúries o Castella i Lleó, ja estarien per damunt del 3%.

No obstant això, tal com expliquen des del Ministeri de Sanitat, el repartiment de dosi no es realitzaria per criteris poblacionals, sinó que es tindrien en compte altres factors, com els grups triats per a vacunar en l'etapa 1.

Així i tot, el portaveu de Sanitat de Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes, Fernando Llopis, ha lamentat que "el Govern de Pedro Sánchez està castigant els valencians amb un número de dosi de vacunes inferior a la mitjana nacional" i ha instat el Consell que exigisca a Sánchez "les dosis que ens corresponen per població".

Arxivat a:

Destacats