La Comunitat Valenciana rebrà aquesta setmana 118.860 dosi de Pfizer, Moderna i AstraZeneca

Guardar

vacunacion docentes la fe
vacunacion docentes la fe

La Comunitat Valenciana rebrà aquesta setmana un total de 118.860 dosi de vacunes contra la covid-19 de les farmacèutiques Pfizer, Moderna i AstraZeneca, segons han confirmat fonts de la Conselleria de Sanitat.

En concret, està previst que arriben 67.860 dosi de Pfizer, 39.000 de Moderna i finalment 12.000 d'AstraZeneca. Al principi havien d'arribar aquesta setmana 96.000 dosi de la farmacèutica britànica, però finalment només arribaran 12.000, la qual cosa ha obligat la Comunitat Valenciana a reprogramar el pla de vacunació que tenia previst a partir d'abril.

Sobre aquest tema, el president de la Generalitat, Ximo Puig, es va reunir divendres passat per videoconferència amb el president d'AstraZeneca España, Rick Rafael Suárez, junt amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló, i va anunciar que la farmacèutica s'ha compromés a enviar "com a mínim" 200.000 vials al mes fins a juny.

En eixe sentit, Puig ha explicat que aquest retard afecta el pla i obligarà a reprogramar-lo, així com a l'objectiu d'iniciar a l'abril la "vacunació massiva". No obstant això, ha remarcat que Pfizer pot augmentar l'enviament de vacunes i es podrien substituir aquestes per les previstes d'AstraZeneca. La diferència és que la segona dosi de Pfizer és tres setmanes després i les de l'altra quasi tres mesos després.

Arxivat a:

Destacats