La Comunitat Valenciana es reivindica com a destinació gastronòmica a Madrid Fusió 2017

Guardar

Comunitat Valenciana Madrid Fusión 2017
Comunitat Valenciana Madrid Fusión 2017

La Comunitat Valenciana es reivindica una vegada més com a destinació gastronòmica de gran potencial en la XV edición de la Cumbre Internacional de Gastronomia Asisa Madrid Fusión, considerada com la gran cita de la innovació, l'avantguarda creativa i impulsora de tendències en el món de la cuina.

Un esdeveniment mundial de referència en la promoció de la gastronomia i el producte que acull la capital espanyola, des d'este dilluns i fins dimecres que ve 25 de gener, i en el qual participaran més d'un centenar de cuiners de 15 països diferents, que oferiran prop de 70 demostracions tècniques, a més d'impartir tallers formatius.

Donada la seua importància, la Agència Valenciana del Turisme participa en este certamen amb un estand propi, situat en el Palau Municipal de Congressos de Madrid.

En este sentit, durant estos tres dies el estand de la Comunitat mostrarà el millor de la nostra restauració i els nostres millors productes. Estaran presents els productes de denominació d'origen de la Comunitat Valenciana, així com empreses vinculades a la gastronomia de la nostra destinació i la Red de Centros de Turisme (CdT) de la Generalitat.

La directora general de Turisme, Raquel Huete, que ha visitat la fira, ha destacat que "l'objectiu de la nostra presència en este congrés és reforçar el posicionament de marca Comunitat com a destinació enogastronòmic vinculat al territori"; així mateix "volem valorar la nostra cuina local, basada en la sostenibilitat, el paisatge i les nostres tradicions".

Per a la directora general "impulsar la nostra oferta gastronòmica no solament ens permetrà "desestacionalitzar" el turisme, sinó seguir creant posats de treballs menys temporals i més estables durant tot l'any".

"Per això, iniciatives com a nostra participació a Madrid Fusión -ha continuat Huete- ens ajudaran a mantenir la Comunitat com una destinació cada vegada més atractiva, que ha sabut conjugar en la seua oferta gastronòmica la tradició i l'avantguarda amb la màxima qualitat".

Així mateix, Raquel Huete ha recordat que "la Agència Valenciana del Turisme treballa diàriament en diferents actuacions per a donar a conéixer la nostra gastronomia i fomentar l'associació del nostre territori a valors gastronòmics".

La directora general de Turisme ha visitat Madrid Fusión acompanyada per Maite Chafer, directora general de Desenvolupament Rural i Política Agrària Comuna (PAC) i d'Ana Laguna, Vicerectora de la Universitat d'Alacant.

Madrid Fusión 2017

En esta nova edició de Madrid Fusión, el país convidat és Argentina, un cresol de cultures que també quedarà plasmat amb la seua gastronomia. L'esdeveniment tornarà a dividir-se en dos congressos en els quals es tractaran els camins del futur de l'alta cuina: medi ambient, eficiència energètica, relacions humanes, psicologia aplicada, integració social, noves tecnologies i reciclat.

Se celebrarà, a més, la III Edició del Cuiner de l'any a Europa, que ha recaigut en Ángel León per les seues recerques marines i conscienciació mediambiental, així com la XV Edició Premio Cocinero Revelación.

Entre els xefs convidats es troben Andoni Aduriz, Jonnie Boer, Mauro Colagreco, María Fernanda di Giacobbe, Ronny Emborg & Matthew Abbick y Álvaro Garrido, Mauricio Giovanini, David Muñoz, Takayuki Otani, Joan y Josep Roca, Mario Sandoval o Janice Wong, entre molts altres.

La gastronomia, un valor en alça a la Comunitat

Amb l'assistència a este certamen, la Agència Valenciana del Turisme reforça l'atractiu turístic de la Comunitat Valenciana entorn de la seua rica gastronomia, un recurs que es configura ja com a factor determinant en l'elecció de les nostres destinacions enfront d'altres competidors.

Cal recordar que la Comunitat és una destinació amb una vasta tradició gastronòmica i vinculat a grans mestres de la cuina, com així ho testifiquen les nostres 17 estels Michelín. Qualitat, diversitat i bon preu són tres ingredients de referència en la gastronomia de la Comunitat, que fa que el turista venja atret per l'extensa ofereix culinària i enològica que reuneix la nostra regió.

És molt difícil que un turista no s'enganxe a la nostra oferta gastronòmica i així ho demostra una enquesta realitzada en les oficines de la Xarxa Tourist Info que destaca la gastronomia com el "factor determinant" en l'elecció de la destinació vacacional, segons el 29% dels turistes enquestats. I, s'estima que un de cada dos residents a Espanya gaudeix d'activitats gastronòmiques en els seus viatges per la Comunitat i per al 30% la gastronomia és un dels motius principals per a triar la seua destinació.

La matèria primera és fonamental en tota bona cuina i la Comunitat compta amb un rebost d'excepció. La nostra cuina és sinònim de dieta mediterrània, de productes de proximitat i de qualitat, d'una manera especial d'entendre el menjar.

Arxivat a:

Destacats