La Comunitat Valenciana és de les autonomies amb menor percentatge de defuncions en centres de majors

Guardar

vacunacion-en-residencias
vacunacion-en-residencias

La pandèmia de la Covid-19 ha sacsejat les residències de la Tercera Edat de tota Espanya i la Comunitat Valenciana, amb una elevada esperança de vida i un 20% de població amb els 64 anys ja complits, no ha sigut una excepció. Ara bé, la valenciana és una de les autonomies amb menor percentatge de defuncions i contagis en residències respecte dels valors totals.

Així, les residències de majors de la Comunitat Valenciana han registrat des de l'inici de la pandèmia el 29% del total de defuncions notificades, d'acord amb l'últim informe del Ministeri de Sanitat (actualitzat aquest dimarts) i els nous casos reportats per cada autonomia. Aquest percentatge està molt allunyat dels registrats a Catalunya, on la Generalitat catalana porta un recompte propi superior al del Ministeri i eleva les defuncions en centres de majors a més de huit de cada 10 (en concret, 82%), o Madrid (36%).

Les xifres, a més, situen a la Comunitat Valenciana entre les autonomies amb dades més esperançadores, només millorada per Canàries (12%), Múrcia i Andalusia, on les defuncions de residents de centres de la Tercera Edat ronden el 23/24% del total, i País Basc (27%).

Si es relacionen les xifres de mortalitat amb la de contagis, l'última setmana de febrer, el nombre de majors interns en residències de la Comunitat Valenciana amb diagnòstic confirmat de Covid-19 era 10.018 i, d'elles, 1.951 van morir. Això suposa que el 19% de les persones residents que van contraure la infecció no van aconseguir superar-la.

Es tracta d'una taxa molt inferior a la de Catalunya (49%) i tres punts menor que la d'Andalusia (22%). De fet, la letalitat en les residències de la Tercera Edat valencianes és de les més baixes del país, al costat de les del País Basc, Balears, Galícia, Cantàbria i Melilla (que també estan per davall del 20%).

Arxivat a:

Destacats