La Comunitat Valenciana assistix en el Regne Unit a la British Birdwatching Fair, principal fira internacional dedicada al turisme ornitològic

Guardar

12771954_971028039611638_3414289157907710437_o
12771954_971028039611638_3414289157907710437_o

La Comunitat Valenciana assistix en Regne Unida a la principal fira internacional dedicada al turisme ornitològic: la British Birdwatching Fair. El certamen se celebrarà durant aquesta setmana, del 18 al 21 d'agost en la Reserva Natural de Rutland, en Egleton, en el centre d'Anglaterra.

Entre les fires de turisme ornitològic, la British Birdwatching Fair (BBF), coneguda també com a Birdfair Rutland, suposa l'esdeveniment mundial de referència en aquesta activitat, en el qual es donen cita més de 300 expositors i 20.000 visitants. Aquesta fira suposa un immillorable escenari per a qualsevol iniciativa de turisme ornitològic que pretenga donar-se a conéixer a un públic internacional que demanda aquest tipus d'ofertes.

L'Agència Valenciana del Turisme mostrarà l'oferta de turisme ornitològic de la Comunitat Valenciana en Rutland dins de l'estand que Turespaña, per primera vegada, instal·larà en la fira. L'espai expositiu dedicat a la Comunitat Valenciana comptarà amb la presència de representants de l'Associació de guies birding de la Comunitat Valenciana, així com amb representants de les marques turístiques provincials de València i Costa Blanca, que, per primera vegada, assistiran a aquest important certamen.

La Generalitat participa en aquesta fira amb l'objectiu de donar a conéixer l'oferta turística de la Comunitat Valenciana en turisme ornitològic a més d'establir contactes amb els operadors turístic especialitzats en aquesta tipologia turística per a poder comercialitzar aquest producte. Es tracta d'un producte especialitzat practicat per un públic molt exigent amb la qualitat de la interpretació del patrimoni natural que constitueix la base de la seua experiència turística.

En el moment actual, en el qual es constata una tendència a l'alça del turisme en espais naturals, el turisme ornitològic pot ser una oportunitat per a la desestacionalització de les destinacions de costa propers a espais naturals del litoral.

La Comunitat Valenciana alberga una bona representació d'ecosistemes com a muntanya mediterrània, pinedes, rouredes, boscos de ribera, aiguamolls costaners, així com penya-segats costaners, que fa que es puguen observar una àmplia diversitat d'aus, algunes de les quals són d'alt interés per a qualsevol afeccionat britànic o europeu ja que estan absents o pràcticament absents de la seua avifauna (àguila-azor perdicera, xarxet marbrenc, àneccapblanc, garcilla cangrejera, collalba negra, abejaruco, calandria comuna, verdum serrà i unes altres).

A més, la declaració de 40 zones d'especial protecció d'aus és una bona mostra de la importància ornitològica de la geografia de la Comunitat Valenciana, cada vegada més benvolguda pels visitants.

El turisme ornitològic, amb un gran potencial de desenvolupament a la Comunitat Valenciana, es caracteritza per ser un producte dinamitzador en espais naturals, tant del litoral com de l'interior, per no tenir estacionalitat i per atraure a un segment de demanda de despesa mitjana/alta, la qual cosa fa recomanable la seua promoció.

L'Agència Valenciana del Turisme ve desenvolupant diferents accions per al seu desenvolupament i promoció, destacant l'assistència a fires especialitzades com la del passat mes de febrer la Comunitat Valenciana va assistir a la Fira Internacional de Turisme Ornitològic (FIO) a Extremadura, el principal certamen que se celebra a Espanya entorn d'aquest producte turístic.

Destacats