La Comunitat comença a administrar la segona dosi de la vacuna de Pfizer contra la Covid en residències

Guardar

vacunacion 1 gandia
vacunacion 1 gandia

Sanitat ha iniciat aquest diumenge l'administració de la segona dosi de la vacuna de Pfizer en residències de la Comunitat Valenciana. En concret, els residents i el personal sociosanitari del centre Verge del Miracle de Rafelbunyol (València), que van ser dels primers a rebre la primera dosi, quedaran vacunats de la segona aquest diumenge.

Segons les previsions de la farmacèutica, en un termini de 10 dies, els qui aquest diumenge estan sent vacunats, adquiriran la immunitat enfront de la Covid-19. El nivell d'eficàcia d'aquesta vacuna és del 95%.

Al llarg dels pròxims dies se subministraran les 5.151 segones dosis per a completar el primer cicle de vacunació per a les persones amb les quals es va iniciar el procés el passat 27 de desembre, ha indicat la Generalitat en un comunicat. Així, la previsió és rebre el dilluns 17.550 vacunes, el 58% de les habituals a causa del retard comunicat per Pfizer.

No obstant això, el dilluns 25 de gener, segons les previsions del Ministeri de Sanitat, es rebran les 30.255 dosis habituals i en unes setmanes es reposaran les 12.705 dosis que no s'enviaran aquest dilluns, ha precisat la Conselleria, que ha indicat que aquest "contratemps" ha obligat a "modificar temporalment" el pla de vacunació per a garantir que totes aquelles persones vacunades en primera dosi rebran "a temps" la segona.

Carmen Gómez ha sigut la primera persona a rebre la segona dosi de la vacuna de Pfizer en la Comunitat Valenciana. Sobre aquest tema, la infermera Cristina Palacios, encarregada de subministrar la dosi als residents, ha assegurat que estan "animats" i que tots els que es van vacunar de la primera dosi volen rebre la segona.

De moment, s'han administrat 86.927 dosis de la vacuna de Pfizer en residències i entre personal sanitari de la Comunitat, un 92,1% de totes les rebudes. Per províncies, s'han administrat 11.653 a Castelló, 32.472 a Alacant i 42.802 a València.

Arxivat a:

Destacats