L'IVAJ i l'Ajuntament d'Ibi afavoreixen el voluntariat mediambiental en el Paratge Natural Torretes

Guardar

SAMSUNG CAMERA PICTURES
SAMSUNG CAMERA PICTURES

El secretari general de l'Institut Valencià de la Joventut, Jesús Martí, s'ha reunit a Ibi amb 25 voluntaris i voluntàries procedents de huit comunitats autònomes i d'Armènia, França, Grècia i Turquia, participants en el camp de voluntariat internacional.

L'objectiu d'este camp de voluntariat és preservar els recursos naturals en el jardí botànic de l'Estació Biològica de Torretes, la qual cosa permet el desenvolupament de plans d'investigació i programes d'educació ambiental específic, activitats de difusió i de participació.

Jesús Martí ha destacat que la contribució juvenil "afavoreix les iniciatives mediambientals" i que comporten a més, "valors socials i posen l'èmfasi en l'atenció i la protecció tant per al present com el futur. Així mateix, pel seu caràcter internacional, estos camps afavoreixen la pràctica d'idiomes".

Este programa, organitzat per l'IVAJ en col·laboració amb l'Ajuntament d'Ibi, realitza cada estiu des de fa 14 anys. El lloc de treball se situa en els límits del Parc Natural de la Font Roja, limita al sud amb el Paratge de Sant Pascual, en els contraforts de la Serra dels Barracons.

Entre les activitats concretes, en Torretes, joves de 18 a 26 anys es dediquen a la recuperació de les sendes ecoeducatius, dels usos tradicionals del trillat i l'arreplega de cereal, a l'adequació dels cultius d'aromàtica així com a la senyalització i millora de camins i condicionament de la massa vegetal i arborada existent, entre altres. El programa 'Viu la solidaritat' de l'IVAJ ha organitzat este estiu tres camps internacionals de voluntariat juvenil de caràcter mediambiental, denominats 'Ombría de la Plana', en el Paratge Natural Font de la Mota, a Enguera, del 15 al 29 de juliol; 'Paraje Natural Torretes', a Ibi, i en el 'Parque Natural de Chera-Sot de Chera', a Chera, de l'1 al 15 d'agost.

Els camps de voluntariat juvenil de la Comunitat són un tipus d'activitat en què un grup de joves de 18 a 26 anys de diferents procedències es compromet de forma voluntària i desinteressada a desenvolupar un projecte de treball amb contingut social en favor de la comunitat, combinat amb activitats complementàries d'animació. Estos projectes són un mitjà per a fomentar valors de convivència, de tolerància, de participació, de solidaritat i d'aprenentatge intercultural.

Enguany, un total de 233 joves acudiran als 11 camps de la Comunitat Valenciana, 6 camps de modalitat social, amb 126 participants; tres camps de modalitat mediambiental amb un total de 63 participants i dos camps d'Arqueologia amb 44 participants. A més, 173 joves de la Comunitat acudiran als camps d'altres autonomies i 54 de la Comunitat viatjaran a realitzar el seu voluntariat en altres països, per la qual cosa el programa 'Viu la Solidaritat' facilita la participació d'un total de 460 joves.

Destacats