L'Institut Valencià d'Acció Social liquida els 3 milions de deute amb proveïdors heretada de l'anterior Consell

Guardar

080316_RP_VICE_IVAS-5
080316_RP_VICE_IVAS-5

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha avançat que, amb la nova gestió de l'Institut Valencià d'Acció Social (IVAS), s'ha aconseguit eliminar el deute de 3.034.332,33 euros que, a data de 31 de juliol de 2015, mantenia l'entitat amb els seus proveïdors, heretada de l'"antic Consell".

Oltra, que ha presidit el Consell d'Adreça del IVAS, ha incidit que "el que hem aconseguit és titànic, doncs quan arribem aquesta institució estava en una situació caòtica, amb un gran deute i en una situació absolutament insostenible des del punt de vista de la gestió, de bones pràctiques i de transparència".

"Un any després, hem eliminat aquest deute, de manera que, en aquests moments, als proveïdors, és a dir, a les xicotetes i mitges empreses que subministren al IVAS, se'ls plaga en el termini de 30 dies, que és el que marca la llei", ha insistit la consellera d'Igualtat.

De fet, actualment, el deute comercial del IVAS, a 31 de juliol de 2016, ascendeix a 469.227,03 euros i correspon íntegrament al deute generat durant el passat mes de juliol, la qual es pagarà a l'agost. D'aquesta manera, es compleixen els terminis de pagament establits en la Llei 15/2010, de 5 de juliol, de modificació de la Llei 3/2004, de 29 de desembre, per la qual s'estableixen mesures de lluita contra la morositat en les operacions comercials.

D'altra banda, la titular d'Igualtat també ha explicat que els nous gestors d'aquesta entitat van descobrir que, s'havia pagat per duplicat, en carregar les factures al FLA del 2015 i també per la via ordinària, per import de 233.238,34 euros. El dia de hui, l'entitat ha aconseguit recuperar 203.384,34 euros.

En aquest sentit, la vicepresidenta ha posat l'accent que "estar al dia amb les empreses suposa també un gran impacte en el mercat perquè la nostra trama econòmica està composta fonamentalment per PIMES que generen ocupació, riquesa i redistribució d'aqueixa riquesa".

Referent a açò, Oltra ha insistit en "l'impacte econòmic de les decisions que està prenent aquest Govern, un bon govern i transparent, que no fa patir al seu estrat econòmic més important que són les xicotetes i mitges empreses. Açò és la diferència d'un govern que es preocupa per la gestió i un altre que es preocupava per perpetuar-se en el poder i deixava de costat la gestió".

La vicepresidenta ha recordat que en aquest temps, pel que fa al seu departament, "hem augmentat les prestacions; hem augmentat els serveis a la ciutadania; hem augmentat les places residencials i hem eliminat el deute. Hem demostrat que tot açò és possible amb una bona gestió".

Millor planificació de contractacions i altres millores

Quant a les contractacions del IVAS, la vicepresidenta ha informat que s'ha impulsat una política de millora en la planificació de la contractació de l'entitat, la qual cosa es tradueix en un increment en la tramitació d'expedients de contractació major.

Durant l'exercici del 2015 s'han dut a terme licitacions importants de serveis i subministraments que repercuteixen en el bon funcionament dels centres i, per tant, en la qualitat de vida dels usuaris.

El nombre d'expedients de contractació major ha passat de tan sols sis expedients escomesos en 2011 als 32 expedients duts a terme en el passat exercici.

Així mateix, s'han adequat algunes de les sales d'estimulació multisensorial que estaven en desús per no trobar-se en condicions i s'han posat en funcionament altres noves.

Actualment, les residències per a persones amb diversitat funcional intel·lectual Manises, La Humanitat, Jubalcoy, Caixa Ontinyent, L'Almara i Carmen Picó i el Centre de Dia Torrefiel de dany cerebral sobrevingut disposen d'aquestes unitats degudament equipades per a les teràpies que desenvolupen en elles els professionals del IVAS.

També s'ha comprat un autobús adaptat de segona mà per al transport dels usuaris i s'ha licitat per al període d'un any el servei de transport terrestre adaptat per a les persones majors dependents del Centre de Dia de Carlet i el servei per a les activitats lúdic-esportives, d'oci i temps lliure per a persones amb diversitat funcional intel·lectual de les residències del IVAS per al mes d'agost.

D'altra banda, s'ha licitat també el subministrament de mobiliari divers per a tots els centres i l'assistència tècnica dels sistemes informàtics i xarxa de dades dels centres.

Destacats