L’EMTRE augmenta els seus ingressos en signar un conveni per al tractament de residus de cinc comarques valencianes

Guardar

13509544_10208059860947314_530232875_o
13509544_10208059860947314_530232875_o

Pilar Soriano i Roger Cerdá han signat l’acord.

L’Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus (EMTRE) s’encarregarà en les seues instal·lacions del tractament, la valorització i l’eliminació enguany dels residus domèstics procedents del Consorci per a la Gestió de Residus (COR) del Pla Zonal de Residus de les zones X, XI i XII, Àrea de Gestió 2. Estes zones inclouen 93 municipis de les comarques de La Costera, la Vall d’Albaida, La Safor, La Canal de Navarrés i la Vall de Cofrents. Així ho estableix l’acord signat per la presidenta de l’EMTRE, Pilar Soriano, i el president del COR, Roger Cerdá.

“Amb este conveni fem palesos dos objectius molt importants: el primer, la col·laboració amb la resta del nostre territori en un àmbit tan important com el del tractament correcte i sostenible dels residus domèstics; en segon terme, la generació de nous ingressos per a l’EMTRE, un objectiu indispensable per poder avaluar mesures econòmiques que redunden directament en benefici de la ciutadania”, va explicar la presidenta de l’EMTRE, Pilar Soriano.

Amb este conveni, l’Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus facilitarà l’entrada de residus domèstics procedents del COR i es reserva la possibilitat de prohibir l’entrada de residus que no siguen domèstics. La vigència de l’acord s’estendrà fins que acabe l’any.

Per la seua part, el COR, a través de la seua concessionària haurà de satisfer una quota de tractament, valorització i eliminació de residus domèstics que oscil·larà en funció de les quantitats de residus que envie a les instal·lacions de l’EMTRE, des dels 88,2 euros per tona, si es tracten més de 100.000 tones a l’any, fins els 92,7 euros per tona cas que el volum de residus depositats siga inferior a les 20.000 tones a l’any.

L’EMTRE i el COR es comprometen amb la signatura d’este conveni a la creació d’una comissió mixta permanent de seguiment de les actuacions de coordinació entre elles. “Les dos parts estem molt satisfetes perquè estem resolvent un problema important, sobretot durant els mesos d’estiu”, va afegir per finalitzar Soriano després de la signatura amb Cerdá.

Destacats