L'Agència Valenciana del Turisme reforça la promoció del turisme de golf en mercats internacionals

Guardar

PRESI_golf_2
PRESI_golf_2

L'Agència Valenciana del Turisme ha engegat un pla d'acció per a promocionar el turisme de golf a la Comunitat Valenciana i que té com a objectiu consolidar este producte turístic en mercats tan importants com el britànic, l'irlandés, el belga o l'holandés.

El pla, dissenyat conjuntament amb els camps de golf valencians i l'empresariat del sector, ha portat a Turisme a participar en el Torneig Nordea Masters celebrat a Suècia en el mes de juny. En este esdeveniment l'Agència Valenciana del Turisme va comptar amb un espai compartit amb Turespaña al que van acudir l'Associació de Camps de golf de la Costa Blanca i diversos camps i hotels de la Comunitat Valenciana.

Turisme ha col·laborat, a més, en la publicació de la guia de camps de golf d'Espanya Destination Golf Spain i que és utilitzada per l'Oficina Espanyola de Turisme a Dublín per a les accions de promoció relacionades amb este producte en el mercat irlandés.

D'altra banda, per al mercat holandés, l'Agència Valenciana del Turisme, ha participat en la publicació, juntament amb l'Oficina Espanyola de Turisme a la Haia , d'un suplement de golf a Espanya en una important revista del país centreeuropeu 19golf en Genieten.

Igualment, en col·laboració amb l'Associació de Camps de golf de la Costa Blanca i l'Oficina Espanyola de Turisme (OET) de Brussel·les (Bèlgica), s'han realitzat accions de promoció en dos tornejos organitzats per esta OET incloent diversos premis per a conéixer l'oferta de golf de la Costa Blanca.

De la mateixa manera, en el mes de juny, diversos turoperadores britànics van tenir l'oportunitat de conéixer els camps i l'oferta turística de la província de Castelló durant un viatge de familiarització que es va organitzar juntament amb el Patronat de Turisme de Castelló i l'Oficina Espanyola de Turisme a Londres.

Per als últims mesos de l'any, concretament entre octubre i desembre es duran a terme tres viatges de familiarització i s'acudirà a diferents tornejos i fires especialitzades en el producte golf tant a Espanya com a Europa.

El turisme de golf: volum i principals tendències

S'estima que en el món es realitzen anualment 1,6 milions de viatges de golf, volum que segueix una tendència a l'alça i el creixement de la qual en 2015 va ser del 11%.

A Europa l'1,5% de la població juga al golf, açò són 7,9 milions de jugadors i, en concret, Regne Unit, amb 750.000 jugadors federats en 2013, és el principal emissor de viatges de golf del món. Li segueixen, per ordre decreixent, Alemanya (635.000 federats), Suècia (500.000), Holanda (prop de 400.000), França (422.000) i Irlanda (217.000).

Entre les principals tendències del turisme de golf destaca el creixement de la participació femenina i el progressiu escurçament en l'antelació de la reserva i en l'estada mitjana en la destinació. Els camps de golf es dissenyen amb menor grandària i amb arquitectura més sostenible.

Cal destacar que a Espanya la Comunitat és la quarta destinació turística amb més camps de golf i major nombre de jugadors federats, amb quotes del 8,3% i 7% respectivament i que anualment més de 240.000 turistes practiquen el golf durant la seua estada en el nostre territori.

D'ells, la majoria són estrangers (70%), principalment de Regne Unit, sent Madrid el principal emissor nacional, viatgen a la Comunitat durant una setmana i visiten dos camps de golf, sent les seues activitats més habituals, a més del golf, la gastronomia i el gaudi de la nostra oferta d'oci.

Finalment, cal destacar que al dia cada turista de golf gasta 163 euros, 53 euros més si s'allotja en hotel, i 900 euros en el conjunt del viatge i que es tracta d'un turista satisfet i fidel: el 75% repeteix visita i el 95% recomana la Comunitat com a destinació de golf.

Destacats