Jesús Martí: 'L'aposta mediambiental ha d'estendre's a tota la societat'

Guardar

VICE_16-8-10_FOTO_Ivaj_visita_campo_chera
VICE_16-8-10_FOTO_Ivaj_visita_campo_chera

El secretari general de l'Institut Valencià de la Joventut, Jesús Martí, s'ha reunit amb un grup de joves que realitza el seu voluntariat en 'Parc Natural de Xera-Sot de Xera' a Xera, dins del programa 'Viu la solidaritat' de l'IVAJ, on ha manifestat que l'aposta mediambiental "ha d'estendre's a tota la societat perquè aprecie la seua terra, el seu entorn, els seus recursos naturals. La suma d'esforços és indispensable".

El projecte mediambiental en el Parc Natural de Xera- Sot de Xera es desenvolupa en col·laboració amb el Parc Natural de Xera-Sot de Xera, l'Ajuntament de Xera i la Direcció general de Mitjà Natural i d'Avaluació Ambiental.

De l'1 al 15 d'agost reuneix a un total de 25 joves, de 18 a 26 anys, procedents de França, Sèrbia i Turquia, així com d'Andalusia, Cantàbria, Castella i Lleó, Comunitat Valenciana, Euskadi, Extremadura i Galícia que treballen en un taller de pedra en sec, la recuperació de murs de cultius i construccions tradicionals, condicionament del barranc d'aigua, caixes niu, senyalització de sendes i rutes geològiques.

Els camps de treball voluntari juvenil de l'IVAJ són un tipus d'activitat en la qual un grup de joves de diferents procedències es compromet de forma voluntària i desinteressada a desenvolupar un projecte de treball amb contingut social en favor de la comunitat, combinat amb activitats complementàries d'animació. Aquests projectes són un mitjà per a fomentar valors de convivència, de tolerància, de participació, de solidaritat i d'aprenentatge intercultural.

Els tres camps de modalitat mediambiental d'aquest estiu són internacionals, amb un total de 63 participants, es desenvolupen en col·laboració amb els ajuntaments de Xera, Ibi i Énguera.

Arxivat a:

Destacats