Intervenen sis macrobotellons durant la nit del dissabte en la Comunitat Valenciana

El primer cap de setmana amb toc de queda se salda amb 116 sancions a la província de València

Guardar

botellon playa control policia turismo
botellon playa control policia turismo
Les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat (FFCCSE) han intervingut en fins a sis macrobotellons durant la passada nit, tots ells a la província d'Alacant, un d'unes 400 persones en la localitat de Torrevieja, segons ha informat la Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana.Per part seua, a la ciutat de València, la Policia Nacional va assumir la vigilància en la zona de la Plaça d'Hondures, un punt de trobada per a activitats d'oci nocturn. Els agents van detectar menor afluència de persones de l'habitual, encara que més resistència al desallotjament. La intervenció policial es va prolongar fins que la zona va quedar buidada. A Castelló no es van registrar incidents destacables.En concret, a la província d'Alacant, l'actuació més destacada es va tornar a produir a Torrevieja, a la comarca de la Vega Baixa, on la nit del divendres la Guàrdia Civil ja va desallotjar un altre macrobotelló d'unes 1.000 persones.En aquesta ocasió, entorn de les 01.20 hores, l'Institut Armat va procedir al desallotjament d'unes 400 persones en les Piscines Naturals, en el Passeig Juan Aparicio. El servei va finalitzar sense incidents a la 01.40 hores després de la intervenció de diverses patrulles.Més tard, entorn de les 02.15 hores, també a Torrevieja, la Guàrdia Civil ha desallotjat a unes 200 persones que realitzaven un botelló en el Dique Levante del Port Marina Salinas. No es van registrar incidents i els agents van procedir a denunciar a un total de 23 persones.A la comarca de la Marina Alta, al voltant de les 02.45 hores, la Guàrdia Civil de Benissa va rebre un avís que alertava d'una concentració d'unes 80 persones que anaven de botelló a la platja del Portet en Moraira. La concentració es va dissoldre amb la presència policial i amb la intervenció de patrulles de la Guàrdia Civil i la Policia local.Poc abans, al voltant de la 01.30 hores, agents de l'Institut Armat van intervenir en una altra concentració de fins a 120 joves a la platja de L'Ampolla, en Moraira.D'altra banda, en el terme municipal de Benissa, al voltant de les 03.00 hores, es va rebre avís d'una concentració de persones per a realitzar un botelló en la Partida Paratella. Fins al lloc es van desplaçar dues patrulles de la Guàrdia Civil, que van dissoldre una festa d'unes 150 persones en un habitatge privat i que van proposar una sanció al propietari de l'immoble.Finalment, entorn de les 04.30 hores, la Policia Local de Moraira va alertar a les Forces i Cossos de Seguretat de la celebració d'un botelló d'unes 50 persones a la Platja de L'Ampolla. Patrulles de la Guàrdia Civil es van desplaçar al lloc i van dissoldre la concentració sense incidents.

PROVÍNCIA DE VALÈNCIA

Per part seua, a la província de València, en general, el servei ha sigut "tranquil", segons ha apuntat la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero. En total, s'han interposat 55 sancions per incompliment de restriccions de mobilitat nocturna a València i la resta de la província entre el dissabte i diumenge, la qual cosa suma un total de 116 multes durant tot el cap de setmana.La major part de sancions s'han dut a terme a València (17), seguida de Gandia (15), Mislata (8), Burjassot (7), Paterna (6) i finalment Xirivella (2).

50 RASTREJADORS MILITARS

La delegada del Govern ha insistit a demanar "responsabilitat" a la ciutadania i ha remarcat que, "encara que la majoria dels joves contagiats són asimptomàtics, no podem descartar que eixos casos es converteixen en greus".En aquest sentit, ha anunciat que mig centenar de rastrejadors militars s'han incorporat a la base militar de Marines per a "accelerar el control de la pandèmia" en la Comunitat Valenciana. "El Govern d'Espanya i la Generalitat Valenciana comparteixen la importància de desplegar mesures efectives per a evitar la propagació del virus", ha subratllat Calero.
Destacats