Igualtat obrirà una recerca sobre el tracte a un usuari de la residència de persones majors de Carlet

Guardar

Carlet_foto_aérea
Carlet_foto_aérea

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives obrirà una recerca per a conéixer el tracte que ha rebut un usuari de la residència de persones majors de Carlet, després que s'haja fet pública una imatge en la qual l'home es trobava en el sòl. Els portaveus parlamentaris de la comissió de Política Social i Ocupació han sigut informats d'aquesta iniciativa, de la qual se'ls anirà informant puntualment.

La directora general de Serveis Socials i Persones en Situació de Dependència, Mercé Martínez, ha explicat que la Conselleria investigarà "el fet denunciat i el procés que s'ha seguit", amb la finalitat "d'establir responsabilitats i conéixer les circumstàncies que han envoltat l'ocorregut amb aquesta persona", amb què els seus familiars també s'ha parlat per a posar-se a la seua disposició en tot allò que puguen necessitar.

Martínez s'ha referit també a les denúncies de falta de personal en el centre, i ha explicat que sobre aquest tema la Conselleria va rebre una queixa arran de la qual des de la direcció territorial de València es va fer un informe en el qual es concloïa la problemàtica que existeix a l'hora de cobrir les vacances del personal, quan aquestes són per períodes breus de temps.

La residència de Carlet, ha assegurat, compleix les ràtios establides en la llei, encara que des de la Conselleria es voldria que es poguera ampliar el personal i acabar amb "les retallades que aplica el Govern d'Espanya i el seu ministre d'Hisenda i Administració Pública, Cristóbal Montoro, que tenen un efecte perniciós en l'atenció directa a les persones més vulnerables". "De fet, estudis universitaris assenyalen que la Comunitat Valenciana és la segona autonomia amb menys treballadors públics a Espanya, una trista fita que va aconseguir l'antic govern a força de menysprear i retallar la plantilla d'empleats de l'administració", ha afirmat. Així mateix, el Govern central, amb informes propis, reconeix que la valenciana és també una de les comunitats que més retallades va patir en personal públic des del 2007.

La responsable de Serveis Socials i Persones en Situació de Dependència ha recordat que la mateixa vicepresidenta ha reiterat en diverses ocasions que en la Generalitat "falten mans" perquè els valencians i valencianes reben el tracte que mereixen des de l'administració pública.

Martínez ha agregat que la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives destina un total de 281.763.350 euros durant l'any 2016 per a centres i programes, amb un increment del quatre per cent en la despesa per a personal respecte a l'exercici anterior.

D'altra banda, ha recordat que ha visitat el centre de majors de Carlet en quatre ocasions durant l'últim any, una de les quals va estar acompanyada per la consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, qui va recórrer les instal·lacions en les quals viuen més de 500 residents, i les instal·lacions de les quals estan obertes des de fa 33 anys.

Martínez ha recordat que aquest tipus de "macrocentres" no es corresponen amb el model de residències que es vol impulsar des de la Conselleria, que advoca per una política de promoció de l'autonomia personal i uns centres de grandària més reduïda on siga possible donar una atenció més personalitzada a les persones majors que decidisquen acudir a ells.

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat es desplaçarà a Carlet, on es reunirà amb la direcció del centre i els representants dels treballadors per a conéixer de primera mà la situació del centre i l'ocorregut en els últims dies, i també amb els familiars del resident.

Destacats