Igualtat intensifica el protocol contra el fred per a persones sense llar a València i Alacant

Guardar

carrer_de_xativa_des_de_la_placa_de_sant_agusti_valencia
carrer_de_xativa_des_de_la_placa_de_sant_agusti_valencia

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, a través de les seues direccions territorials, ha intensificat els mecanismes de seguiment del protocol contra el fred que s'ha elaborat des d'aquest departament per a l'atenció de les persones sense llar, en les comarques del sud de València i nord de la província d'Alacant, on la baixada de les temperatures està sent més acusada.

Així ho ha explicat el secretari autonòmic d'Igualtat, Alberto Ibáñez, qui ha explicat que ja s'han obert practicant la totalitat d'albergues i dispositius que els municipis i les entitats sense ànim de lucre de la Comunitat Valenciana han posat a disposició per a atendre a persones sense llar dins de la campanya contra el fred activada divendres passat per la Generalitat.

Ibáñez, qui ha assenyalat que des de la conselleria estem treballant coordinadament amb l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, ha explicat que estem en contacte especialment amb aquestes dues zones de la Comunitat Valenciana, ja que, segons la previsió, seran les que en les pròximes hores  "veuran com descendeixen les temperatures" de manera més acusada.

A més, ha explicat que, des de les direccions territorials, també s'ha parlat amb les entitats responsables dels serveis de teleassistència per a recomanar-los que intensifiquen les cridades a les persones que viuen soles, en la seua majoria persones majors. "És important que totes les persones majors sàpien que l'administració està al seu costat i vetlla por la seua seguretat", ha defensat.

El secretari autonòmic ha agraït l'esforç "a tot el voluntariat i als ajuntaments que s'han bolcat en aquesta operació fred i que estan tenint mostres de solidaritat impressionants, com a por exemple l'Ajuntament de Gandia que està donant servei no solament per a la seua localitat sinó per a unes altres".

Segons ha explicat, ja s'han engegat diferents planes d'emergència des dels centres de coordinació local composta per policia local, tècnics de serveis socials i voluntariat de les diferents entitats, especialment, Creu Roja, Fundació BASSES, Càritas i entitats que treballen al llarg de l'any amb persones sense llar.

Alberto Ibáñez ha recordat que la Generalitat va activar el passat divendres una campanya contra el fred amb l'objectiu de proporcionar una atenció integral a les persones que, por circumstàncies diverses, no accedeixen als recursos estables que hi ha disponibles per a aquest col·lectiu.

Arxivat a:

Destacats