Igualtat convoca el programa Bo Respir per a finançar estades temporals en residències de persones en situació de dependència

Guardar

valencia
valencia

La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha convocat les subvencions del programa Bo Respir per a 2017, un sistema d'ajudes destinades a finançar estades de caràcter temporal en residències, quan per necessitats que afecten les persones majors dependents o als seus cuidadors familiars, necessiten l'atenció en un centre especialitzat que substituïsca les cures que, de forma habitual, es reben en l'àmbit familiar. Per a aquest tipus d'ajudes, la conselleria destina enguany un import de 783.700 euros.

La convocatòria estableix diverses modalitats del Bo Respir. El Mensual o Bo Verd consisteix en una estada durant un mes quan per necessitats sanitàries o socials la persona major necessite l'atenció integral en un centre especialitzat. El Bo Respir Dies o Bo Blau consisteix en 20 bons diaris per a l'atenció en residències per a persones majors que podran fer-se efectius durant 20 dies consecutius o agrupats, en aquest cas el mínim serà de dos dies consecutius.

I finalment, el Bo Respir Cap de setmana o Bo Blanca, que consisteix en 12 bons per als caps de setmana que l'interessat trie. Podran gaudir-se en un horari que s'estableix a partir de les 9 hores del divendres fins a les 17 hores del diumenge.

En totes les modalitats, les dates i el centre seran a elecció de l'interessat, i el termini per a les estades es realitzarà amb anterioritat a la finalització de l'any natural de la corresponent convocatòria.

Les sol·licituds poden presentar-se en la direcció territorial de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives de la província del sol·licitant. El termini de presentació de les sol·licituds serà d'1 mes, explicat a partir de l'endemà a la publicació de la resolució en el Diari Oficial Generalitat Valenciana.

El model de sol·licitud i els altres documents necessaris estan a la disposició dels interessats en el portal de la Generalitat consultar ací accedint als apartats 'Guia Prop', 'Tràmits i serveis'. Les sol·licituds es podran presentar en el registre general de les direccions territorials d'Igualtat i Polítiques Inclusives de la província de residència del sol·licitant.

Destacats