Gabriela Bravo rep dels sindicats el seu acord sobre competència lingüística del personal de la Generalitat

Guardar

just_foto_reunio_sindicats
just_foto_reunio_sindicats

La consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, s'ha reunit amb els representants dels sindicats CCOO, UGT i Intersindical, que li han presentat l'acord que aquestes centrals van signar el passat mes de desembre i en el qual proposen que, tot el personal emprat de la Generalitat dispose d'un nivell de coneixement adequat i suficient en les dues llengües oficials de la Comunitat Valenciana.

La consellera ha estat acompanyada en la trobada pel secretari autonòmic de Justícia, Ferran Puchades, i la directora general de Funció Pública, Eva Coscollá.

Gabriela Bravo ha rebut la proposta dels sindicats al mateix temps que els ha explicat que, l'avantprojecte de Llei de Reforma de la Funció Pública Valenciana, que es tramitarà en Les Corts, va en la mateixa direcció a fi de millorar l'atenció al ciutadà en qualsevol de les dues llengües oficials.

En l'actualitat, el 70% dels empleats de la Funció Pública valenciana té algun tipus de titulació que acredita la seua competència lingüística en la llengua pròpia de la Comunitat Valenciana. El grup més nombrós és el compost pels quals posseeixen el Grau Elemental (5.265), al que li segueixen els professionals que tenen acreditat el Mitjà (4.870), l'Oral (3.622) i el Superior (1.735). Altres 524 empleats tenen acreditades altres titulacions diferents de les expedides per la Junta de Qualificació de Coneixements del Valencià.

Destacats