Fiscalia destaca les noves comissions per a seguir residències però insisteix: "Es podria fer encara més"

Manté obertes 16 investigacions en centres de majors i subratlla que s'estan negativitzant molts casos

Guardar

residencia torrent ep
residencia torrent ep

La Fiscalia de València ha destacat la creació de comissions des dels departaments de Salut per a fer un seguiment de les residències de la Comunitat enfront de la Covid-19 encara que ha insistit: "Es podria fer encara més".

Així s'ha pronunciat en declaracions a Europa Press la coordinadora de la secció Civil de València, Ana Lanuza, qui ha afirmat que aquesta setmana es mantenen obertes 16 diligències preprocessals civils en centres de majors valencians, una menys que la setmana anterior.

"La cosa va bé i en algunes residències ja no es registra cap defunció", ha subratllat la fiscal, qui ha posat en relleu que s'estan negativitzant molts casos i que en alguns centres únicament s'han anotat dos o tres positius, però sense càrrega viral.

Així mateix, Ana Lanuza --qui ha matisat que hi ha disparitat de dades entre els quals ofereix Conselleria amb els quals tenen residències probablement per estar alentits-- ha subratllat la resolució dictada per la Conselleria de Sanitat per a crear unes comissions en departaments de Salut des de les quals fer un seguiment de les residències amb l'objectiu de prevenir rebrots per coronavirus.

Ha destacat que aquesta una "bona iniciativa" però ha insistit que "encara es podrien fer moltes coses" per a lluitar contra aquesta pandèmia que "tan forta ha colpejat al nostre col·lectiu vulnerable", ha postil·lat. Per part seua, des del ministeri públic continuaran recaptant dades i informació dels centres de majors fins que no hi haja positius ni defuncions.

La setmana passada, Ana Lanuza ja va suggerir una reunió entre les Conselleries d'Igualtat i Sanitat i els directors de les residències de la Comunitat, tant públiques com privades, per a elaborar protocols efectius amb els quals fer front a un possible rebrot per coronavirus: "Es tracta de salvar vides", va afirmar en aqueix moment.

Segons les últimes dades aportades per la Conselleria de Sanitat, a data d'aquest dilluns quatre usuaris i dos treballadors van donar positiu en les últimes 24 hores. També hi ha algun cas positiu en 18 centres: un a la província de Castelló, quatre en la d'Alacant i 13 a València.

Així mateix, es troben sota vigilància activa de control sanitari deu residències en la Comunitat Valenciana. D'elles, dos es corresponen a la província de Castelló, tres a Alacant i cinc són a la província de València.

Arxivat a:

Destacats