Ferri: “El tancament comptable de Montoro és una barbaritat que afectarà molt negativament els valencians”

Guardar

El síndic de Compromís, Fran Ferri, ha criticat la clausura comptable realitzada este dilluns pel Ministeri d’Hisenda, segons la qual es tanca l’aixeta a qualsevol despesa nova o en tràmit però encara no compromesa.

Segons Ferri “és una barbaritat tancar la caixa de l’estat havent transcorregut només set mesos de l’any perquè es posen en perill les subvencions i ajudes que estan en tramitació i per tant no resoltes, que amb este criteri imposat pel ministre Cristóbal Montoro no serien pagades”.

“Sense saber encara al detall quines partides seran les afectades dóna molta por pensar en com afectaran les directrius de Montoro als valencians i valencianes veient la tírria que ens té, com vam comprovar per enèsima vegada recentment en el seu intent de tancar l’EMT i el Consell Agrari de València”.

Com explica el parlamentari de Compromís “el tancament comptable del govern central pot afectar d’entrada a sectors que estan pendent d’ajudes com el cultural, a les beques universitàries o les ajudes a la recerca, entre altres, ja que tancar la caixa significa pagar només les factures ja emeses. Això suposa també que es poden deixar de prestar molts serveis públics fins gener quan es torne a obrir l’aixeta”.

“El govern central ha tancat la seua caixa i està amenaçant a les altres administracions perquè també ho facen, com estem comprovant al territori valencià tant en els ajuntaments com en la Generalitat, i des de Compromís volem advertir al govern del PP que això no va a passar, no anem a cedir a les seues pressions”.

“Amb esta clausura comptable estan amagant el que són en realitat retallades, els drets de les persones estan per damunt dels afanys del govern del PP de realitzar enganyifes comptables davant la Unió Europea sacrificant el benestar de la gent per amagar la seua nefasta gestió”, ha conclòs Ferri.

 
Destacats