Estem atravessant ja la quarta onada?

Les prediccions de fa setmanes alertaven d’un repunt de casos de Covid-19 entre Falles i Setmana Santa | Un estudi de la UMH pronostica un augment de contagis en els pròxims dies

Guardar

Joves passegen pel carrer
Joves passegen pel carrer

La quarta onada. La gran temuda des de principis d'any. Alerta per a la setmana que ve, precaució per a la següent. Perill per les Falles o per la Setmana Santa. Tot s'encaminava al fet que els aterridors repunts anaven a arribar, precisament, de la mà de la Pasqua, coincidint amb els efectes de les festes -o les no festes- falleres.

De fet, Margarita del Val, una de les majors expertes a Espanya pel que fa a la tendència i anàlisi de la pandèmia del coronavirus, va alertar de la quarta onada a la fi de març. No obstant això, no va arribar. Pocs dies després i ja entrat el mes d'abril, els experts apuntaven al fet que seria entre les setmanes del 29 de març i del 5 d'abril quan arribaria l'onada. Tampoc va ocórrer.

Aleshores, ESTEM TRAVESSANT JA LA QUARTA ONADA? A pesar que la incidència acumulada en la Comunitat Valenciana siga, hui dia, la més baixa de l'Estat espanyol i una de les més baixes d'Europa, la incidència acumulada ja va començar a pujar el dia 25 de març. Ha pujat subtilment, sí. Però ha pujat. Des del Dimecres Sant, ha passat dels 28,08 casos per cada 100 mil habitants als 36,36, segons les dades publicades ahir per la Conselleria de Sanitat.

Sembla, per tant, que la viròloga Margarita del Val tenia raó. A poc a poc, la incidència del virus continua augmentant, encara que potser no de manera tan marcada com en la resta de les comunitats autònomes. Malgrat tot, encara és prompte per a conéixer els efectes de la Setmana Santa, una cosa de la qual podrà fer-se balanç a partir de ben entrada la setmana que ve.

AUGMENTARAN ELS CONTAGIS LA SETMANA QUE VE?

Si una cosa ens ha ensenyat la pandèmia provocada per la Covid-19 és la incertesa sobre el que passarà. No obstant això, un estudi de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d'Elx pronostica un augment dels contagis del voltant del 30% durant els pròxims dies.

Segons l'estudi i basant-se en les dades publicades per Sanitat, el passat 1 d'abril la Comunitat Valenciana hauria arribat al punt més baix de la corba, malgrat la tendència a l'alça des de finals de març. Seguint paràmetres matemàtics, pronostiquen que va ser a partir del passat 10 d'abril quan es va començar a tendir a un augment del 29,6%.

Malgrat tot això, els especialistes esperen que l'augment del ritme de vacunació neutralitze els efectes, encara incerts, de la Setmana Santa, per la qual cosa la quarta onada, arribe quan arribe, sembla que no deixarà les insuportables xifres de la tercera.

Arxivat a:

Destacats