Escrivá davant la petició de CCAA de gestionar l'IMV: "Hi ha algunes que van amb mesos de retard en gestió de pensions"

El ministre està convençut que quan els governe autonòmics "lligen la norma" s'adonaran que "no hi ha cas" davant el TC

Guardar

escrivà ep
escrivà ep

El ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá, ha insistit aquest dimecres a defensar l'acord aconseguit amb el País Basc i Navarra per a la gestió de l'ingrés mínim vital (IMV) i ha restat importància a les crítiques d'alguns presidents autonòmics que reclamen el mateix tracte.

En una entrevista en Antena 3 recollida per Europa Press, ha posat l'accent que l'important "no és el debat competencial", sinó agilitar el pagament de la prestació i ha reiterat que País Basc i Navarra han de "fer-ho des del primer moment". Amb la resta de les comunitats "s'anirà veient".

Per a justificar la decisió, Escrivá ha tret a col·lació que algunes comunitats autònomes tenen transferides des dels anys noranta pensions com les no contributives i "van amb molts mesos de retard en la gestió". Encara que el titular d'Inclusió no ha volgut revelar de quins territoris estava parlant: "Es diu el pecat però no el pecador".

Sobre la possibilitat que hi haja governs autonòmics que recórreguen al Tribunal Constitucional per tracte desigual, com ha insinuat l'andalús, Escrivá s'ha mostrat convençut que "quan lligen la norma s'adonaran que no hi ha cas d'aquest tipus". "La Seguretat Social fa anys que està establint el mínim nacional i donant unes condicions mínimes de protecció i està perfectament reconegut per la Constitució", ha afegit.

Escrivá ha respost també a les crítiques de Vox que ha anunciat el seu vot en contra en el Congrés per entendre que l'ingrés mínim vital pot suposar un efecte anomenat per a la immigració. En aquest sentit, el ministre ha recordat que la Llei d'Estrangeria no permet que cap persona en situació irregular a Espanya pot percebre cap prestació.

Igualment, ha rebutjat que es considere la renda mínima com "una pagueta clientelista", com sosté el partit de Santiago Abascal. Així, Escrivá ha reiterat que "els països de l'entorn en els quals millor funciona el mercat de treball, on hi ha millors incentius, són aquells on aquests programes són més potents".

Destacats