Es comencen a conéixer més detalls de com serà la vacunació massiva a València

El pla de vacunació es posarà en marxa a l'abril

Guardar

Ciutat de les Arts i les Ciencies
Ciutat de les Arts i les Ciencies

La Generalitat Valenciana va anunciar dissabte passat 20 de febrer que habilitarà quatre espais de vacunació massiva. Un procés que està previst que comence a l'abril, quan s'incremente l'arribada de noves dosis. Segons les últimes dades de la Conselleria de Sanitat, s'han administrat un total de 275.663 dosis contra la covid-19. D'aquestes, han rebut les dues dosis de la vacuna i, per tant, tenen una immunitat total enfront del virus 99.821 persones.

Dins d'aquest pla de vacunació massiva, el Consell ja va anunciar els quatre centres en els quals s'injectaran les dosis a gran escala: el Palau de Congressos a Castelló; la Ciutat de les Arts i les Ciències a València; la Ciutat de la Llum a Alacant; i la Institució Firal Alacantina (IFA) a Elx.

Concretament, a València, la vacunació massiva s'efectuarà dins de l'edifici Príncep Felip, el destinat per a exposicions com la de les figures falleres en els últims anys, segons ha avançat el periòdic Levante-EMV. Aquest espai compleix amb les característiques que recomanen els experts per a l'organització d'aquesta mena d'actuacions en ser ampli, cobert, disposar de ventilació i d'eixides i entrades diferenciades.

Des de Sanitat asseguren que falten per concretar aspectes com el personal, el transport o les seus comarcals. No obstant això, la manca més important en tot cas radica en l'existència de dosis de les vacunes, raó per la qual no s'ha incidit en un desplegament major. De moment, està previst que es faça entre setmana i només seria necessari utilitzar dissabte i diumenge si la recepció de vials obliga a la seua injecció fora de l'horari laboral.

Fonts del departament d'Ana Barceló, la consellera de Sanitat, aclareixen que aquest procés serà "més per arribar al públic general que perquè es vagen a vacunar a milers i milers de persones alhora". Aquest dilluns van arribar a la Comunitat 40.000 dosis de la vacuna de Pfizer, per la qual cosa es continua immunitzant a la població que li correspon aquesta setmana vacunar-se a València, Alacant i Castelló.

D'altra banda, el procés per a rebre la cita de vacunació serà el mateix que s'està duent a terme aquests dies amb els majors de 90 anys. És a dir, responsables de la Conselleria de Sanitat comunicaran a través d'SMS o d'una trucada de telèfon el lloc, dia i hora on podran rebre la dosi. Amb això, es pretén des de la Generalitat, habilitar una sola via oficial, amb la finalitat de fer saber que qualsevol altre procés podria correspondre a una estafa.

La immunització del sector educatiu, en procés

El conseller d'Educació, Vicent Marzà, va assegurar ahir davant la comissió d'Educació de les Corts que en les pròximes setmanes es procedirà a la vacunació de 100.000 docents i personal en contacte directe amb l'alumnat. La vacuna la rebran professionals dels centres públics, privats i concertats.

Educació va reivindicar des del primer moment davant el Ministeri de Sanitat que el personal docent formara part de la fase 2 de vacunació. I així ocorrerà. Els docents de menys de 55 anys rebran la vacuna AstraZeneca. La primera dosi la rebran en les pròximes setmanes quan arriben el nombre de vacunes suficients i la segona en 10 a 12 setmanes per a augmentar encara més la seua eficàcia. Marzà va assenyalar que s'ha demostrat que els centres són "espais segurs".

Arxivat a:

Destacats