Els millors intèrprets de la Música Antiga i Barroca, presents en el Festival Internacional de Peníscola

La XXI edició d'aquest festival s'inaugurarà l'1 d'agost amb un espectacle de carrer que portarà el grup Visitants per tota la ciutat.

Guardar

Reunio_Ajuntaments_Politica_Linguistica
Reunio_Ajuntaments_Politica_Linguistica

El secretari autonòmic de Cultura i Esport, Albert Girona, ha manifestat que el XXI Festival Internacional, que se celebrarà de l'1 al 13 d'agost, "reunirà als millors intèrprets de la música antiga i barroca i als seus talents emergents amb la voluntat de recuperar i ampliar el repertori d'aquesta música i apropar-la al major nombre de públic".

Girona ha estat acompanyat en aquest presentació pel diputat de Cultura i vicepresident primer de la Diputació de Castelló, Vicent Sales, l'alcalde de Peníscola i vicepresident segon de la Diputació, Andrés Martínez i el sotsdirector de Música de l'Institut Valencià de Cultura, Leonardo Marquès.

Aquest any la cercavila amb el qual el grup de Vila-real Visitants inaugurarà el festival "Pluja de paraules" serà l'anunci del festival i una invitació a tota la població per participar a la festa i acudir als concerts programats.

El següent esdeveniment del festival, el 2 d'agost, serà l'espectacle Piromusical que se celebra cada any a la Platja Nord de Peníscola i que reuneix a més 100.000 espectadors. Aquest any l'espectacle oferirà una selecció de l'òpera "Theodora" de Georg Friedrich Hndel.

El Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola s'ha convertit en un dels cicles especialitzats en la interpretació d'aquest tipus de música més prestigiosos d'Europa, amb la presència d'alguns dels millors especialistes del gènere, tant orquestres i grups de càmera com a solistes de la música antiga i barroca.

Els concerts començaran el dia 3 amb l'actuació dels valencians "Capella de Ministrers" i el seu concert "Mediterraneum Ramón Llull: crònica d'un viatge medieval"

El primer dels concerts gratuïts serà el dia 4 al castell del Papa Lluna a càrrec de la Banda Renaixentista Early Music Morella de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

L'altre concert gratuït serà el dia 7 amb l'actuació del grup "Harmonia del Parnàs" sota el títol "Música, dansa i amor" .

Altres grups presents a la programació d'aquest festival de categoria internacional són la formació "Música Trobada" amb el contratenor Carlos Mena, el conjunt de violes Fretwork que interpretarà "Les variacions Goldberg" de Bach , o la "Capella Ibèrica" que oferirà un concert amb obres d'autors contemporanis de Cervantes i Shakespeare.

L'11 d'agost el grup noruec Trondheim Barok que interpreta música dels segles XVII i XVIII amb instruments històrics, oferirà el concert "El viatge al Nord".

El 12 d'agost el conjunt format per Marisa Martins, mezzosoprano amb Rafael Bonavitas a la tiorba oferiran un concert basat en temes del barroc italià i per concloure el 13 d'agost serà el torn del grup "Mediterrània Consort" que al costat de la soprano Mariví Blasco interpretaran àries, cantates i sonates de Georg Friedrich Hndel.

Tots els concerts són a les 22.30 hores i el piromusical serà a les 12 de la nit. El preu de les entrades és de 12 euros i existeix un abonament per als set concerts a un preu de 70 euros. Els concerts gratuïts són d'entrada lliure, les invitacions es repartiran el dia de l'actuació fins a esgotar l'aforament.

Arxivat a:

Destacats