Els hospitals de campanya es preparen per a rebre els primers pacients de COVID-19

Després de superar-se el pic d'ingressos hospitalaris de la primera onada, els hospitals comencen a posar-se en marxa

Guardar

hospital-campaña
hospital-campaña

Després de les festes i les vacances nadalenques i les celebracions de cap d'any, els contagis pugen així com la incidència tant dels últims catorze com set dies. No obstant això, la Generalitat ja ha pres cartes en l'assumpte i no s'han fet esperar les noves mesures i restriccions per a doblegar la corba i pal·liar així els efectes nadalencs de la pandèmia, perquè el mateix dia 5 de gener, el president Puig i la consellera Barceló anunciaven una nova sèrie de restriccions en la Comunitat Valenciana, entre les quals es detallava l'avançament del toc de queda a les 22 h, el confinament de 29 pobles així com el tancament de l'hostaleria a partir de les 17 h. No obstant això, les últimes dades de coronavirus espanten i preocupen, especialment, a la titular de Sanitat en la Comunitat Valenciana, Ana Barceló. Perquè després de l'última actualització de dades, en la Comunitat Valenciana hi ha més de 21.000 casos actius de coronavirus, i només en les últimes 24 hores analitzades, del dissabte al diumenge, es van registrar 1.555 nous positius, després de superar el récord de casos amb més de 6.000 el dissabte. D'aquesta manera, els tres hospitals de campanya construïts en la Comunitat Valenciana durant la primera ona de la pandèmia del coronavirus per a fer front a la situació tenen ja sengles ales amb llits preparats per si hagueren de derivar-se a ells pacients amb coronavirus.

Fonts de la Conselleria de Sanitat han indicat que després de superar-se el pic d'ingressos hospitalaris de la primera onada i situar-se en més de 2.300 els hospitalitzats actualment, s'ha posat en marxa la preparació de diversos llits en aquestes tres infraestructures situades al costat dels hospitals La Fe a València, General d'Alacant i General de Castelló.

Els tres hospitals de campanya, acabats de construir l'abril passat per a donar resposta a una possible saturació hospitalària, però que no van arribar a estrenar-se, tenien una capacitat conjunta per a albergar 1.100 llits i un cost inicial de 8 milions d'euros.

Amb la vacuna, les esperances començaven a tocar terra, però sí que és veritat que el ritme deixa molt a desitjar i, per tant, el Consell d'Infermeria de la Comunitat Valenciana (CECOVA) ha anunciat l'obertura d'una borsa d'infermeres jubilades o sense activitat perquè, de manera voluntària puga participar en la vacunació contra la COVID-19, segons ha informat l'entitat en un comunicat. Així, els col·legis d'Infermeria de València, Alacant i Castelló han arribat a un acord amb l'Agrupació Mutual Asseguradora (AMA) perquè les voluntàries posseïsquen una pòlissa de Responsabilitat Civil sense cost per a les assegurades i estan configurant el llistat d'infermeres jubilades o inactives que demanen inscriure's de manera altruista.

Arxivat a:

Destacats