Els ‘Ciutat d’Alzira’ lliuren els seus guardons amb el suport de la Diputació de València

La vicepresidenta, Maria Josep Amigó, i els diputats Xavier Rius i Emili Altur assistiran divendres a la gala literària

Guardar

Premis Literaris
Premis Literaris

La XXVIII edició dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira 2016 conclourà hui amb la celebració del tradicional sopar literari, un acte en el qual es lliuraran els guardons a tots els guanyadors de les huit modalitats del certamen, així com una escultura dissenyada per Manuel Boix. A la gala assistirà la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó; el diputat de Cultura, Xavier Rius, i el diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, a més d’un nombrós públic dels àmbits de la política, la cultura, l’economia i l’educació.

La Diputació de València, a través de l’Àrea de Cultura, dóna suport a la convocatòria d’aquest certamen literari considerat com un dels més complets i rellevants del panorama literari valencià en llengua pròpia, que compta, a més, amb una important dotació econòmica per als guardonats.

Els noms dels guanyadors en les categories d’àlbum il·lustrat, divulgació científica, novel·la, assaig i poesia no es coneixeran fins la jornada del mateix divendres. En canvi, sí que hi ha escriptors i obres premiades en la resta de gèneres. Carles Cano ha sigut distingit amb el XXI Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre per l’obra El desbaratat conte dels fesols màgics. Un cant, divertit, a la imaginació, i a com convertir un desastre en una oportunitat.

El XXI Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil ha estat concedit a Silvestre Vilaplana, per Els colors de l’arc de Sant Martí. Un volum que explica la història d’un jove que inicialment rebutja la seua homosexualitat però que, a poc a poc, la reconeixerà i la viurà amb plenitud. Mentre que amb el XI Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca ha estat guardonada Marta Buchaca, per la comèdia negra Una família normal. L’obra aborda les relacions familiars, de com ens marquen i de com ens imprimeixen el nostre caràcter.

 

Més obres i major dotació en premis

A la XXVIII edició dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira destaca el reeixit augment en el nombre d’originals rebuts. Mentre que el 2015 van ser 113 les obres presentades, enguany n’han estat 209. A més, en aquesta edició també s’ha incrementat la dotació econòmica total, 71.500 euros, ja que s’ha incorporat el Premi Enric Solbes d’Àlbum Il·lustrat Consorci Ribera i Valldigna, de projecció internacional, a les set categories anteriors. Premi homenatge a una de les figures més significatives de les arts plàstiques, molt vinculada a la ciutat d'Alzira. Artista multidisciplinar, va deixar la seua inconfusible petjada, tant a nivell personal com artístic. Solbes (Alcoi, 1960 - Alzira, 2009) va il·lustrar nombrosos llibres de literatura infantil i juvenil, alguns dels quals són considerats àlbums de factura impecable i gran virtuosisme.

Aquestes novetats refermen la solidesa d'uns guardons que segueixen despertant, any rere any, l'interès de la societat i del teixit empresarial i associatiu de la comarca. Confirmant que els Premis Literaris Ciutat d'Alzira són un certamen de rellevància social i cultural que des de fa 28 anys fomenta la producció literària en la nostra llengua.

Juntament amb la justa literària, la convocatòria ha estat acompanyada d'un compendi d'activitats i conferències que han portat el feminisme per bandera, amb l’objectiu de destacar la importància de la dona en els diferents àmbits de la societat actual.

Arxivat a:

Destacats