Els casos de coronavirus en les residències valencianes cauen un 44,83% en una setmana

Guardar

Una residència per a persones majors
Una residència per a persones majors

Els casos positius de coronavirus en les residències de la Comunitat Valenciana han caigut un 44,83 per cent en l'última setmana, i s'han quedat en 96 enfront dels 174 de la setmana anterior, segons l'anàlisi realitzada per la patronal Aerte amb les dades de la Conselleria de Sanitat.

Durant la setmana passada els nous casos positius de Covid-19 van sumar 3.152, la qual cosa va suposar un descens del 30,88%, respecte de la setmana anterior, amb 4.560 contagis. En concret, el descens de casos en residències és 14 punts superior al general de la població.

Aquesta ha sigut la setmana amb menys contagis en residències des de meitat d'octubre i va significar un descens del 92,88% dels contagis des del pic més alt aconseguit l'última setmana de gener, en la qual va haver-hi 1.349.

El nombre de defuncions per covid-19 en les residències aquesta setmana ha sigut de 58, un 42,57% menys respecte de l'anterior, en la qual va haver-hi 101. Aerte ha lamentat totes les defuncions registrades encara que ha subratllat que aquesta setmana ha sigut la que ha presentat menys defuncions des de la primera de desembre. Les xifres suposen un descens del 66,08% de les morts des del pic més alt de la tercera ona, aconseguit fa tres setmanes, en la qual va haver-hi 171.

Actualment, un 82% de les residències de la Comunitat Valenciana està sense casos confirmats i els centres amb casos positius s'han reduït més d'un 67% en un mes: el 5 de febrer hi havia 189 centres amb casos, mentre que el 5 de març va haver-hi 61. Per tant, segons Aerte, la situació és aproximadament la del 10 de novembre, dia en què hi havia 66 centres amb casos.

Arxivat a:

Destacats