El Seprona ha actuat davant més 400 persones en 2016 per delictes contra animals

Guardar

dogs-984015_1280
dogs-984015_1280

Al llarg de l'any 2016, les unitats del SEPRONA han constatat un total de 27.778 infraccions administratives relacionades amb els animals, entre les quals destaquen les infraccions a la normativa sobre caça i pesca (10.012), les infraccions a la normativa sobre animals de companyia (6.268), les infraccions a la normativa sobre sanitat animal i epizootias (6.118) i les infraccions a la normativa sobre animals perillosos i races canines perilloses (2.618). A més ha procedit a la detenció/recerca de 414 persones relacionades amb infraccions penals contra l'àmbit animal.

Extrema crueltat

Destaca una intervenció desenvolupada en la província de Burgos on una persona va ser detingudaper introduir agulles en trossos de carn que després van ser ingerits per un gos; a Cantàbria una persona detinguda per deixar morir de fam a 21 caps de boví; a Valladolid una persona detinguda que tenia una explotació amb una vintena de èquids sense aigua ni alimentació o la realitzada en la província d'Almeria on dues persones van ser detingudes per la mort intencionada de 72 garrins a conseqüència dels salts que els autors realitzaven sobre ells.

Campanya #Yosipuedocontarlo

El passat mes de juliol la Direcció general de la Guàrdia Civil va engegar la campanya #Yosipuedocontarlo contra el maltractament i abandó d'animals domèstics, amb l'objectiu de conscienciar als ciutadans en la protecció i benestar dels animals de companyia i denunciar les conductes contràries de les quals tingueren coneixement.

Ha sigut divulgada a través dels canals oficials de la Guàrdia Civil en les diferents xarxes socials i han sigut nombrosos els mitjans de comunicació social que s'han fet ressò d'aquesta iniciativa, que ha tingut així mateix una gran acceptació entra la ciutadania.

Només en Twitter es van comptabilitzar més de 27 milions d'impressions en els 5 primers dies de campanya, arribant a ser el hastag #Yosipuedocontarlo tendència a Espanya el dia 27 de juliol.Es va crear un vídeo de conscienciació per a acompanyar aquesta campanya, que en les principals xarxes socials ha sigut vist per més de 2 milions de persones.

Pel que fa a la col·laboració ciutadana arran de la citada campanya, s'han rebut més de 400 denúncies de particulars sobre maltracte animal.

Destacats