El procés d'admissió extraordinari per a les 34 aules noves de dos anys es tanca amb prop de 800 sol·licituds

Aquesta ampliació d'aules de dos anys situa l'oferta total en 1.242 places en 69 aules ateses per 138 nous mestres i educadors, i repartides per centres de tot el territorio.

Guardar

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha tancat el procés extraordinari d'admissió de les 34 noves aules de dos anys que s'incorporaran el curs 2016-2017 a les 35 aules que ja iniciaren el programa experimental el curs passat. A falta de tancar les xifres definitives, hi ha hagut un total de 750 sol·licituds per a cobrir les 612 noves places ofertades.

La distribució territorial d'aquestes xifres és la següent: a les comarques d'Alacant s'han rebut 202 sol·licituds per a les 162 noves places dels 9 centres que comptaran amb aules el curs que ve. A Castelló, s'han registrat 97 sol·licituds per a cobrir les 72 places repartides en quatre centres. A les comarques de València, s'han rebut 451 sol·licituds per a les 378 noves places repartides en 21 centres.

Aquesta ampliació d'aules s'ha realitzat una vegada avaluada l'experiència del primer curs del programa experimental i situa l'oferta total d'aules de 2 anys en 1.242 places i 69 aules repartides en centres de tot el territori.

Cal recordar que les unitats de dos anys tenen una ràtio màxima de 18 xiquets i xiquetes per aula i estan ateses per un mestre i un educador que han rebut la formació convenient per formar part d'aquest programa experimental. Així, les 69 aules suposen la creació de 138 nous llocs de treball.

La mesura és conseqüència de la decisió del Consell d'augmentar la qualitat educativa, en aplicar mesures que permeten garantir la igualtat d'oportunitats a aquelles famílies que per raons econòmiques no poden escolaritzar els seus fills i filles en aquesta franja d'edat. De fet, la incorporació primerenca és fonamental per aconseguir una millora en el rendiment, ja que aquests nens guanyen en autonomia i avancen molt ràpidament a l'hora d'aconseguir destreses bàsiques que els seran molt profitoses en el futur.

Els nous centres que incorporen aules de dos anys en el curs 2016-2017

Els centres que comptaran amb noves aules de dos anys a Alacant són el CEIP Mora Puchol i el CEIP El Tossalet d'Alacant; el CEIP La Paloma d'Aspe, el CEIP Llebeig de Dénia, el CEIP Miguel Servet i el CEIP Santo Negro d'Elda, el CEIP Gómez Navarro de Novelda, el CEIP La Foia de Petrer, i el CEIP Eloy Coloma de Xixona.

Quant a les comarques de Castelló, s'incorporen al programa el CEIP Cardenal Tarancón de Borriana, el CEIP Blasco Ibáñez de Castelló, el CEIP Ausiàs March de Vall d'Uixó, i el CEIP Sant Miquel de Vilafamés.

Finalment, en la província de València també participaran el CEIP Cervantes d'Algemesí, el CEIP Lluís Vives i el CEIP Tirant lo Blanc d'Alzira, el CEIP Santa María d'Aigües Vives d'Alzira-Aigües Vives, l'aulari del CRA Mondúver-Safor de Barx, el CEIP Beata Inés de Benigànim, el CEIP Cervantes de Buñol, el CEIP Vicente Rius Guillemes de Canals, el CEIP Comte de Salvatierra de Álava de Fontanars dels Alforins, l'aulari del CRA de la Ribera Baixa de Fortaleny, el CEIP Sant Vicent Ferrer de Llíria, el CEIP Blasco Ibáñez de Massalavés, el CEIP Obispo Amigó de Massamagrell, el CEIP Martínez Valls d'Ontinyent, el CEIP Antonio Ferrandis de Paterna, el CEIP Maestro Tarazona de Sagunt, el CEIP San Roc de Silla, el CEIP San Juan Bautista de Torrent, el CEIP Ramón Martí Soriano de Vallada, el CEIP Horta Major de Vilamarxant, i el CEIP Rei en Jaume de Xirivella.

Destacats