El PPCV denuncia que l'Estratègia Valenciana contra la violència sexual porta un any i mig sense veure la llum

Els delictes sexuals van ascendir l'any passat a 1.749, un atac cada 5 cinc hores

Guardar

marisa-mezquita
marisa-mezquita

La portaveu d'Igualtat del Grup Parlamentari Popular, Marisa Mezquita, ha denunciat que l'Estratègia Valenciana contra la violència Sexual porta un any i mig "de retard sense veure la llum" al mateix temps que ha reclamat a la vicepresidenta Mónica Oltra que "es pose les piles i complisca".

Mezquita s'ha referit d'aquesta manera a la "deixadesa" de la vicepresidenta en un tema "crucial" en la societat actual i ha recordat que, la vespra del Dia Internacional de la Dona "no podem deixar de recordar que hi ha temes fonamentals que Oltra continua alentint".

Així, ha recordat que la vicepresidenta "va tindre pressa a fer-se la foto però no a desenvolupar l'Estratègia", ja que, segons ha recordat, Oltra es va comprometre al fet que seria una realitat en el primer semestre de 2020 "però dia de hui seguim, esperant".

"I, mentre l'Estratègia Valenciana contra els delictes sexuals segueix en estand by" veiem com els delictes sexuals denunciats en la nostra Comunitat van ascendir l'any passat a 1.749, la qual cosa llança una mitjana d'un atac de cinc hores. D'aquesta manera, Mezquita ha posat sobre la taula l'informe elaborat pel Ministeri de l'Interior que situa a la Comunitat Valenciana com la primera amb més nombre d'agressions sexuals grupals. "Cal actuar ja, cal tindre un pla amb polítiques clares i contundents, mesures que no estan arribant".

Les dades "produeixen calfreds" però "ja ens veiem a la màxima responsable enarborar cap samarreta i el que és pitjor cap pla per a fer-li front". Per això, ha exigit a Oltra "que es pose les piles i deixe d'excusar-se en la pandèmia que en res afecta una qüestió que tan sols requereix treball i de voluntat de complir".

Arxivat a:

Destacats