El PP sobre l'IMV: "Quan governa l'esquerra les expectatives dels més vulnerables es converteixen en frustració"

Guardar

elena bastidas ep
elena bastidas ep

La portaveu adjunta del grup 'popular' en Les Corts Valencianes, Elena Bastidas, s'ha referit aquest divendres a la gestió de l'Ingrés Mínim Vital (IMV) i ha criticat que "quan governa l'esquerra, les expectatives dels més vulnerables es converteixen en frustració".

Bastidas ha assegurat en un comunicat que hi ha "un embós clar" en la resolució de les peticions quan "era la mesura estrella del Govern de Sánchez i en el PP la secundem, però la gestió ens ha retornat a la realitat". "L'aprovació de les sol·licituds està sent mínima i s'està deixant una vegada més a la seua sort a les persones que més ho necessiten", ha criticat

Segons Bastidas, en el conjunt d'Espanya "s'han rebut 700.000 peticions i les resoltes fins ara no arriben a les 4.000. En dos mesos hem passat de l'anunci a so de bombo i platerets del Govern que podrien beneficiar-se 2,3 milions de persones a una resolució de peticions ínfima".

Bastidas s'ha referit, així mateix, a les dades de la Comunitat Valenciana, "on només s'han resolt 611 peticions de les prop de 87.000 demanades". "És un 0,7 per cent, una dada sens dubte que produeix enrogiment. Què se'ls diu a les persones que ho necessiten i que veuen com tot són traves? És inhumà", ha assenyalat la diputada.

En relació a les declaracions de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, en les quals ha assenyalat que ja va advertir al Govern de les dificultats en la gestió d'aquesta ajuda, Bastidas creu que "a la seua mà està donar un pas i plantar-se".

"Diu estar enfadada i en aquest cas no li falta raó, però a la seua mà està donar un pas i plantar-se. Com a vicepresidenta del Govern valencià hauria de tindre el pes suficient perquè les seues queixes no es queden només en una rebequeria i passar a l'acció", ha dit.

En aquesta línia, li ha recalcat que governa amb el PSPV "i si no està d'acord en com es fan les coses, que trenque el Govern. Ahir el ministre Escrivá va estar a València i era una bona oportunitat per a poder parlar amb ell".

Destacats