El PP diu que el "caos" en la volta de funcionaris revela "el Regne de Taifes del Consell" i la "feblesa" de Bravo

Anuncia una esmena al projecte de la nova Llei de Funció Pública perquè el Consell desenvolupe el teletreball després de la Covid-19

Guardar

ciudad-justicia
ciudad-justicia

El portaveu d'Interior del grup parlamentari 'popular' en Les Corts, José Antonio Rovira, ha advertit aquest dimarts que el "caos en la volta dels funcionaris de la Generalitat amenaça de col·lapsar més el sistema i demostra que el Consell és un Regne de Taifes", al mateix temps que considera que "evidencia la feblesa i la falta d'autoritat" de la consellera de Justícia, Gabriela Bravo.

"Tot apunta al fet que la consellera de Justícia encara no s'ha adonat que ella no dirigeix a totes les conselleries i que la seua ordene i comandament, sense consultar a la resta, no pot funcionar en aquest Consell", ha assenyalat en un comunicat.

Així, ha afirmat que la "guerra interna viscuda entre PSPV i Compromís en el si del Consell s'està traslladant als funcionaris de la Generalitat i està produint una reincorporació a diferents velocitats", ja que "segons la conselleria de què depenga, un funcionari té una situació laboral o una altra".

Per al portaveu d'Interior del PPCV, el Consell "està funcionant més com un govern de tres partits per separat, on cadascun fa la guerra pel seu compte, que com un govern unit i eficaç" el que, al seu judici, "llastra la bona marxa de l'Administració".

En aquest context, ha assegurat que les conselleries de Compromís "han demostrat que la consellera Gabriela Bravo no pinta res" i la seua "política d'unilateralitat se li ha girat en contra", ja que la decisió "presa de manera precipitada i sense consens per a la volta presencial del 100% dels funcionaris als seus llocs de treball sol li convenç a ella".

Per a José Antonio Rovira, és un "contrasentit" que, en plena redistribució de despeses per a poder centrar-nos en les necessitats derivades de la Covid-19, "el Consell haja aprovat 1,5 milions per a comprar 1.500 ordinadors portàtils i 600 monitors per a videoconferència i teletreball del personal de l'Administració i, al mateix temps, ordene de forma precipitada la volta al treball presencial de tots els funcionaris", ha assenyalat.

"No es pot publicar dissabte passat un acord del Consell que ordena la volta al treball presencial ahir dilluns de tots els funcionaris de la Generalitat. D'un dissabte per al dilluns. Alguna cosa no està funcionant bé en el Consell", ha criticat.

ESMENA A la TOTALITAT

Davant aquest "despropòsit" el PPCV ja ha anunciat que presentarà una esmena a la totalitat perquè el projecte de la nova Llei de Funció Pública de l'Administració valenciana torne al Consell "perquè incloga tots els nous aspectes a desenvolupar en el teletreball davant situacions com les viscudes en els últims mesos, atés que el projecte de llei es va redactar abans d'aquesta nova realitat".
Destacats