El PP alerta que la Comunitat perdrà 350 milions amb "les rebaixes de Sánchez" en el fons de 16.000

Guardar

puig sanchez blanch ep
puig sanchez blanch ep

El grup del PP en Les Corts alerta que la Comunitat Valenciana "perdrà almenys 350 milions d'euros amb les rebaixes de Pedro Sánchez" en el fons no reembossable de 16.000 milions perquè les autonomies facen front a les conseqüències del coronavirus.

"Puig aplaudeix el que isca de la boca de Sánchez", critica el portaveu 'popular' d'Economia, Rubén Ibáñez, després que el 'president' de la Generalitat i líder del PSPV, Ximo Puig, celebrara que la Comunitat és la segona CCAA més beneficiada pel canvi de criteri en la distribució, amb més pes per a la població.

El PP rebutja que "el Consell es felicite ara per aquest repartiment quan els grups del Botànic (PSPV, Compromís i Podem) ho van rebutjar en Les Corts fa 15 dies", quan va proposar que es repartira d'acord amb el pes poblacional.

Això demostra, al seu judici, que "Puig demana a Madrid el contrari del que el PSPV i la resta de grups van votar". "Puig parla d'una victòria de reivindicació quan fa només dues setmanes aqueixa reivindicació era obviada en Les Corts", insisteix.

Per tant, "sorprén que ara, amb rebaixes substancials, Puig demane aquest repartiment a Madrid". I, per als 'populars', sorprén encara més quan "els valencians perdran al voltant de 350 milions respecte al que realment correspondria per pes poblacional".

"No és una situació per a estar d'enhorabona, veiem la doble cara de Puig: d'una banda es plega a les pretensions de Sánchez i per una altra vota en contra en Les Corts al que ara aplaudeix. Amb la pandèmia, els valencians hem canviat un president per un palmer".

Destacats