El ‘passaport covid’ ja és una realitat a la Comunitat Valenciana

Es tracta d'un justificant de vacunació que es poden descarregar les persones vacunades

Guardar

vacunas covid
vacunas covid

La Conselleria de Sanitat ha posat en marxa el ‘passaport covid’, un justificant de vacunació que es poden descarregar les persones que hagen sigut vacunades. La Comunitat Valenciana es converteix així en la primera comunitat autònoma a comptar amb aquest passaport de vacunació. Aquest certificat digital pretén impulsar els viatges a la Unió Europea i confirmarà si una persona s'ha vacunat, si té anticossos per haver superat la Covid-19 o una prova PCR negativa.

Com sol·licitar-ho

Per a poder accedir a aquest document, Sanitat ha habilitat el següent enllaç en la seua pàgina web -http://coronavirus.san.gva.es/ca/web/vacunacion/inicio- per a poder descarregar-se el justificant. La persona interessada tan sols haurà de posar les seues dades de contacte en la plataforma (número SIP, data de naixement i la data d'emissió de la targeta) per a poder sol·licitar el conegut com a ‘passaport covid’.

Posteriorment, la persona usuària rebrà en el telèfon mòbil un codi de seguretat que haurà d'introduir en la web per a poder accedir a tota la informació sobre la vacuna contra la Covid-19.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ja va afirmar fa un parell de dies que "mitjançant aquest senzill tràmit, la persona que ha sigut vacunada enfront del coronavirus en la Comunitat Valenciana podrà saber el tipus de vacuna que se li ha administrat, cada dosi i el lot al qual pertany".

Debat a Europa

La Comissió Europea va presentar la seua proposta per a crear un certificat digital per a facilitar els desplaçaments d'aquells viatgers que hagen sigut vacunats contra el coronavirus, però també d'aquells que compten amb anticossos o acrediten un resultat negatiu en un test abans de viatjar.

El debat dels últims mesos sobre la necessitat d'un certificat que ajude a reactivar els viatges ha xocat també amb les reserves d'organismes com l'Organització Mundial de la Salut (OMS) o del Centre Europeu per a la Prevenció i Control de Malalties (ECDC), que adverteixen que falta informació sobre la protecció que ofereix la vacuna. No obstant això, Barceló va precisar que el ‘passaport covid’ que han presentat és "un justificant de caràcter purament informatiu per a la ciutadania".

Arxivat a:

Destacats