El Govern espanyol endureix l'ús de la mascareta i les excepcions es redueixen

Serà obligatòria a la platja i en tots els espais a l'aire lliure, encara que la distància interpersonal supere els 1,5 metres

Guardar

terraza-playas
terraza-playas

El Govern d'Espanya ha publicat aquest dimarts en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) les noves exigències en el que a l'ús de la mascareta respecta. La nova llei que regula la desescalada obliga a portar la mascareta en tot moment, fins i tot en els espais a l'aire lliure, a pesar que es puga mantindre la distància interpersonal. La norma anterior establia que el seu ús era obligatori sempre que no existira una distància interpersonal inferior a un metre i mig, a pesar que les comunitats autònomes havien establit exigències més dures.

És per això que, atesa la nova regulació, serà obligatori l'ús de la mascareta per a totes les persones majors de 6 anys i en tot el territori espanyol. Sobre aquest tema, el BOE detalla: "a la via pública, a espais a l'aire lliure i a qualsevol espai tancat d'ús públic o que es trobe obert al públic". L'obligació es manté també al transport públic o privat.

Quant als vehicles privats, el BOE aclareix que tant el conductor com els altres ocupants del cotxe han de portar mascareta si no són convivents del mateix domicili. En el cas dels passatgers d'embarcacions i vaixells, no serà necessària quan els ocupants es troben dins de la seua cabina.

Les úniques excepcions seran en el cas que les persones presenten algun tipus de malaltia o dificultat respiratòria que puga provocar un agreujament a conseqüència de l'ús de la mascareta o que, per la seua discapacitat o dependència, els permeta llevar-se-la. En eixe cas, hauran de comptar amb l'autorització sanitària pertinent.

A la Comunitat Valenciana, en la resolució vigent publicada per la Conselleria de Sanitat, les mesures ja es van endurir.

FINS QUAN I QUINA ÉS LA SANCIÓ PER INCOMPLIMENT?

En el document de llei publicat aquest dimarts, s'especifica que les mesures estaran vigents fins que el Govern declare "de manera motivada i d'acord amb l'evidència científica disponible" la finalització de la situació de la crisi sanitària provocada per la Covid-19.

EL fet d'incomplir l'obligació de l'ús de la màscara suposarà una infracció lleu a l'efecte d'allò previst en l'art. 57 de la Llei 33/2011, del 4 d'octubre de 2020. La multa serà de fins a 100 euros.

Arxivat a:

Destacats