El Govern aprovarà aquest dimarts l'ús obligatori de mascaretes després de l'estat d'alarma

Els serveis de salut garantiran test a totes les persones amb símptomes i concediran llicències especials per a fabricar material sanitari i de protecció

Guardar

sanchez ep
sanchez ep

El Govern aprovarà aquest dimarts en Consell de Ministres un Reial decret amb les normes que s'hauran de seguir una vegada acabe l'estat d'alarma per a evitar rebrots pel coronavirus.

Aquesta nova ordre obligarà a usar mascaretes a les persones de sis anys d'ara en avant sempre que no es puga garantir el manteniment de distància de seguretat. L'ús obligatori de mascaretes, que s'aplicarà també en transport públic, no s'aplicarà a aquelles persones amb problemes respiratoris.

Així ho va anunciar aquest diumenge el president del Govern, Pedro Sánchez, durant la seua compareixença en la roda de premsa posterior a la reunió amb els presidents autonòmics.

"Una vegada superada la fase aguda es requereixen altres mesures, que s'estan treballant ja en el si del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut i que regiran mentre es mantinguen l'emergència sanitària", va assenyalar Sánchez.

El document que l'Executiu aprovarà aquest dimarts recollirà també mesures organitzatives de prevenció i higiene per a establiments de treball, centres docents, centres sanitaris, comerços, mitjans de transport públic o instal·lacions esportives, entre altres, "per a evitar la coincidència massiva de persones".

La nova ordre inclourà també mesures sobre medicaments i productes sanitaris, que, segons va assegurar Sánchez, garantiran el proveïment de medicaments essencials. A més, està previst que l'Agència Espanyola de Medicaments puga atorgar "llicències excepcionals" per a la fabricació de màscares i altres equips de protecció.

Així mateix, Sánchez va destacar que el document establirà l'obligació a les autoritats de salut pública competents de facilitar "totes les dades necessàries" per al seguiment dels casos de Covid-19 i "conéixer de manera immediata els casos i els rebrots".

"A tot cas sospitós se li realitzarà una prova diagnòstica per PCR o una altra tècnica tan prompte com siga possible", va subratllar el president de l'Executiu, destacant que les comunitats autònomes "hauran de garantir la capacitat de respondre davant possibles rebrots a través de l'elaboració de plans de contingència davant el virus".

En aquest sentit, el president del Govern va afegir que les comunitats autònomes "hauran de garantir un mínim d'assistència en Atenció Primària i hospitalària".

Arxivat a:

Destacats