El Consorci Provincial de Bombers constitueix la seua Assemblea General amb representació dels 229 municipis

En aquest òrgan també estan representades la Generalitat i la Diputació de València, a la qual correspon la presidència

Guardar

Asamblea General Consorcio Bomberos
Asamblea General Consorcio Bomberos

El Consorci Provincial de Bombers de València (CPBV) ha celebrat aquest dimecres la seua Assemblea General, en la qual estan representats els 229 municipis consorciats, a més de la Generalitat i la Diputació de València, a la qual correspon la presidència.

La presidenta del Consorci, Maria Josep Amigó, ha valorat el treball que exerceixen els efectius del Consorci i ha reafirmat el seu compromís per a continuar millorant. “Comptem amb uns grans professionals al servei de la societat, tal com han demostrat recentment amb els episodis de la DANA. Des de la institució continuem apostant per a millorar els mitjans humans i tècnics necessaris perquè continuen sent un dels cossos d'emergències millor valorats per la ciutadania”.

El servei de bombers és de competència municipal encara que compta amb el suport de la Diputació, que assumeix al costat del Consell les despeses dels pobles més xicotets de les comarques valencianes. En aquest exercici 2019, la Diputació destina al Consorci en concepte d'aportacions ordinàries la quantitat de 27,9 milions d'euros.

A l'Assemblea del Consorci que es constitueix aquest dimecres li correspon la fiscalització dels diferents òrgans de govern i l'aprovació dels pressupostos anuals, els reglaments i ordenances, els acords de condicions de treball dels seus empleats i la modificació dels seus estatuts, entre altres assumptes.

El Consorci Provincial de Bombers de València presta els seus serveis en tots els pobles de les comarques valencianes amb excepció del municipi de València, que compta amb el seu propi cos de bombers dependent de l'Ajuntament. Per a això disposa d'un total de 24 parcs de bombers distribuïts pel territori. L'any 2018 el Consorci va prestar un total de 15.372 serveis dels quals 9.516 van correspondre a emergències de tota mena, des d'incendis en habitatges o a la muntanya fins a rescats en accidents de trànsit o a la muntanya.

Destacats