El Consell Tripartit aprova elevar al Consell el calendari laboral de 2017 i crear una Taula de Diàleg d'Autònoms

Aproven crear una Taula de Treball per a constituir una Taula de Diàleg Permanent amb els Autònoms.

Guardar

Consell Tripartit
Consell Tripartit

El Consell Tripartit per al Desenvolupament de les Relacions Laborals i la Negociació Col·lectiva ha aprovat elevar al Consell una proposta de calendari laboral per a 2017, així com la creació d'un grup de treball per a la constitució d'una Taula de Diàleg d'Autònoms.

L'informe, que han aprovat per unanimitat tant els representants d'UGT-PV i CC.OO-PV com els de Cierval, proposa que el dia de Sant Joan, 24 de juny, no siga festiu el pròxim any, ja que al ser dissabte, seria "ineficaç" perquè en la gran majoria dels sectors productius les jornades de treball que recullen els convenis col·lectius són fonamentalment de dilluns a divendres. Així, el Consell Tripartit considera que si es declarara festiu un dissabte molts dels treballadors de la Comunitat perdrien el dret que tenen a tenir catorze festius.

L'òrgan assessor ha aprovat, així mateix, comunicar a les Corts Valencianes les raons que, tant els agents socials com els econòmics, han considerat per a proposar aquest canvi.

D'aquesta manera, la proposta que s'elevarà al Consell contempla un calendari laboral amb els següents festius:

- 6 de gener: Epifania del Senyor (divendres)

- 13 d'abril: Dijous Sant

- 14 d'abril: Divendres Sant

-17 d'abril: Dilluns de Pasqua

- 1 de maig: Dia del Treball (dilluns)

- 15 d'agost: Assumpció de la Verge (dimarts)

- 9 d'octubre: Dia de la Comunitat (dilluns)

- 12 d'octubre: Festa Nacional d'Espanya (dijous)

- 1 de novembre: Festa de Tots Sants (dimecres)

- 6 de desembre: Dia de la Constitució (dimecres)

- 8 de desembre: Dia de la Immaculada Concepció (divendres)

- 25 de desembre: Nadal (dilluns)

Taula de Diàleg Permanent d'Autònoms

D'altra banda, s'ha aprovat també la creació d'un grup de treball per a la constitució d'una Taula de Diàleg Permanent d'Autònoms. La directora general de Treball i Benestar Laboral, Cristina Moreno, ha subratllat que aquesta iniciativa permetrà als autònoms de la Comunitat "tenir un canal de comunicació amb l'administració".

Moreno ha destacat que a la Comunitat hi ha al voltant de 334.000 persones donades d'alta com a autònoms. "Representen un sector professional molt important per a la nostra economia i deuen tenir un fòrum de diàleg amb el Consell", ha assenyalat.

En aquest sentit, la responsable de Treball ha destacat que en 2011 l'expresident Camps va aprovar un Decret per a la creació del Consell d'Autònoms que mai ha sigut constituït. "Aquest Consell si que compleix amb els autònoms", ha assenyalat al respecte.

El grup de treball creat en el Consell Tripartit es reunirà la setmana que ve per a establir un full de ruta per a la creació de la Taula de Diàleg. El Consell Tripartit és l'òrgan de la Generalitat d'assessorament i consulta en matèria de relacions laborals, ocupació i negociació col·lectiva i de solució de discrepàncies que pogueren sorgir per falta d'acord. Està integrat per representants de l'Administració del Consell, de les organitzacions sindicals i de les associacions empresarials més representatives de la Comunitat Valenciana.

Destacats